Fred Matić šatorašima: Opet su me izvrijeđali, poručujem im ono što je Kovačić rekao HDZ-u

Foto: FAH

BIVŠI ministar branitelja Predrag Matić danas se osvrnuo na press konferenciju predstavnika šatoraša iz Savske, koji su objavili kako prekidaju prosvjed pred Ministarstvom branitelja.

> ODLAZE ŠATORAŠI Glogoški: Prosvjed je gotov, šator je postao institucija, selimo ga u Vukovar

"Vidim da nisu odoljeli da me ponovno izvrijeđaju pa im poručujem ono što je Kovačić poručio HDZ", rekao je Matić za Media servis.

Matić je također rekao da mu je drago što "ta farsa prestaje".

"Najradije bih ih usporedio s pjesmom Đorđa Balaševića "Odlazi cirkus", ali kako oni ne vole da ih se uspoređuje sa Srbima onda im bolje pristaje Škorina pjesma "Loši sluge, loših gospodara", rekao je Matić.

Dio šatoraša se uhljebio, a dio se vraća u anonimnost

Vezano uz tvrdnje prosvjednika kako su stečeni uvjeti za prestanak prosvjeda jer su stvoreni preduvjeti za donošenje jedinstvenog zakona o pravima hrvatskih branitelja, Matić kaže da ništa od toga što prosvjednici traže neće biti ispunjeno..

"Ostvarili su po tko zna koji put ono što su im nalogodavci dali, jedan je otišao u ured predsjednice za savjetnika, dva ministra su postala, a vi svi dečki ostali u anonimnost i ono što tvrdim od prvoga dana, nikakvog novog zakona neće biti, sredstava nema, izjednačavanja prava HVO-a s HV-om neće biti, ustavnog zakona neće biti", rekao je Matić.

Podsjetimo, Kovačić je jučer HDZ-u poručio: "'ko vas jebe!"

> Kovačić poručio HDZ-u: "´ko vas jebe!"

Danas na press konferenciji Đuro Glogoški ponovno se okomio na Predraga Matića, Bojana Glavaševića i Vesnu Nađ.

"Budućnost je - želimo ono što smo vidjeli zadnjih mjesec dana, da svatko tko dođe u Ministarstvo bude primljen na razgovor, čak i ako njegov problem ne može odmah biti odmah sređen. Troje ljudi koji nisu radili 4 godine posao više nisu na dužnostima, zato smo tražili smjenu. Tražili smo i jedinstveni zakon o braniteljima. Sada se vidi da se sva nadležna ministarstva uključuju u problematiku, ali to treba objediniti u jedinstvenom zakonu, u čijoj izradi će sudjelovati branitelji.

Nitko branitelje ne smije nazivati lažljivcima i smrdljivcima, to se ne smije ponoviti", rekao je Glogoški.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.