Glasnogovornik Kremlja: Zelenski je u nezgodnoj situaciji

Foto: EPA

"UKRAJINSKI predsjednik Volodimir Zelenski našao se u prilično izazovnoj situaciji jer ide na živce svima u Sjedinjenim Državama i Europi", kazao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za TV emisiju Moskva. Kremlj. Putin. Voditeljica Pavela Zarubina je na svom Telegram kanalu objavila isječak iz emisije. 

"Zelenski je u prilično nezgodnoj poziciji. Prije svega, počinje ići na živce. Počinje živcirati sve i u Americi i u Europi. Ljudi se počinju pitati: Na što ovaj čovjek troši naš novac ako je Ukrajina najpoznatija po tome što je oaza korupcije?" naglasio je glasnogovornik Kremlja.

"Oni su već razmaženi"

"Naravno da se to nikome ne sviđa i to nezadovoljstvo Zelenskim će rasti", zaključio je Peskov, istaknuvši da ukrajinski predsjednik to osjeća i "počinje pucati". Uvjeren je da "on (Zelenski) još uvijek ima tu profesionalnu pohlepu" i da razmišlja "kako oružje koje mu je obećano može biti dano Izraelu".

"Zato mu stvari nisu tako jednostavne. Stvari nisu tako jednostavne. Tradicionalno, oni su već razmaženi i navikli na ovakvu vrstu mentorstva. Pričekat ćemo i vidjeti kako će se (situacija) dalje odvijati", najavio je Peskov, prenosi ruska državna novinska agencija TASS