Glavašević: Krvavi politički poeni. Te ljude nikad nije zanimala istina, samo gaženje

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Viši sud u Ndoli oslobodio je osmero hrvatskih državljana jer optužba nije dokazala trgovinu ljudima i krivotvorenje dokumenata o posvajanju, priopćila je hrvatska vlada, dodavši da je njihovu posvojenu djecu sad potrebno što brže i lakše integrirati u hrvatsko društvo.

"Sutkinja je u svojoj odluci navela da nije dokazano da su naši državljani počinili kazneno djelo trgovine djecom, kao što nije dokazano niti da su dokumenti o posvojenju lažni", navodi se u priopćenju vlade.

Bojan Glavašević prozvao je političare koji su, kako kaže, sedam mjeseci skupljali krvave političke poene putem linča uhićenih hrvatskih državljana.

"Nakon oslobađajuće presude u Zambiji, ljudi koji su zadnjih 7 mjeseci javno ih linčovali te ljude i njihovu djecu, govore o 'dubokoj državi' i, tu u Saboru, o 'korumpiranim sudovima zemalja trećeg svijeta'.

Da je presuda kojim slučajem bila osuđujuća, bili bi im super i sudovi i država. To samo govori da ih nikada nije zanimala ni istina, ni pravo, ni pravda, nego samo gaženje nekoga tko je ranjiv i kupljenje političkih poena na tuđoj nesreći.

Kao što postoje krvavi dijamanti, tako su i ovo krvavi politički poeni. Sramotno, tako se okrenuti protiv ljudi", napisao je Glavašević.