Glavna ukrajinska tužiteljica održala zadnji govor nakon što ju je Zelenskij smijenio

Foto: Profimedia

GLAVNA ukrajinska tužiteljica Irina Venediktova, koju je nedavno smijenio ukrajinski predsjednik, posljednji se put obratila ukrajinskom parlamentu.

"Je li predsjednik imao pravo donijeti takvu odluku? Da, predsjednik ima pravo na to. Vjerujem da vojnik u rovu ne bi trebao preispitivati odluke nadređenih. Moramo biti ujedinjeniji nego ikad", rekla je Venediktova parlamentu koju je danas potvrdio njezinu smjenu.

"Ponosna sam"

"Podsjećam vam još jednom. Naše ljude ubijaju, kako vojnike tako i civile, baš kao i djecu. Imamo šansu za buduće generacije. Naš zajednički zadatak je da ne prokockamo tu šansu. Pobjeda mora doći što je prije moguće", rekla je smijenjena tužiteljica.

Sada već bivša glavna tužiteljica rekla je kako je "ponosna" na posao koji je odradila te pozvala svog nasljednika da nastavi njezinim stopama, naročito u pogledu istraživanja i podizanja optužnica zbog ratnih zločina koje je počinila Rusija tijekom invazije na Ukrajinu.

"Trebao bi pozorno gledati i pratiti sve te nitkove koji su silovali, ubijali djecu, pucali po civilnim zgradama i privesti ih licu pravde. Napravili smo sve u našoj moći da to napravimo. Imamo mobilne timove na terenu, u njima je niz stručnjaka iz raznih područja, imamo dokazanu metodologiju. Važno je da nastavimo u tom smjeru."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.