Global Spectrum seli iz Splita, upravljanje Arenom preuzima Sportski grad

ELINDA RAVLIĆ, direktorica tvrtke Sportski grad, vlasnika Spaladium Arene, potvrdila je u današnjem priopćenju da američki Global Spectrum napušta Split i da preuzimaju organiziranje koncerata i drugih zbivanja, kako je Index i najavio prije deset dana. 

Ravlićka kaže da će preuzeti dio zaposlenika Global Spectruma. Trebaju im za održavanje dvorane i ispunjavanje ugovora s Gradom Splitom, koji im, inače, idućih 30 godina plaća 3,6 milijuna kuna svaki mjesec!

Odsada Global promovira Arenu iz Birminghama

Global Spectrum će, tvrdi Ravlićka, i dalje nastaviti promovirati Spaladium Arenu, i to timom u engleskom Birminghamu, što će, uvjerena je direktorica Sportskog grada, rezultirati novim sportskim i zabavnim sadržajima za građane Splita.

Samo mali podsjetnik direktorici Ravlić. U prvih šest mjeseci organizirano je 39 priredbi, od toga je većina otpala na mali nogomet i susrete KK Split.

Dvoranu su napunili tek slučajni gosti. Kerumov predizborni koncert s pjevačima Bijelog Dugmeta i koncert za Četvrtu brigadu, koji se isprva trebao održati na Starom Placu.

Dogodio se upravo rasplet na koji su upozoravali nezadovoljni zaposlenici Global Spectruma. Najavili su povlačenje američke tvrtke, te preuzimanje upravljanja vlasnika Arene.

Imali ugovor na deset godina, a nema odštete?!

Ravlićka u priopćenju tvrdi da nikakva odšteta neće biti plaćena Amerikancima, s kojima su, inače, potkraj prošle godine sklopili ugovor za upravljanje na punih deset godina?!

Nezadovoljni zaposlenici upozorili su da je plan o šestomjesečnom poraznom poslovanju Global Spectruma unaprijed smišljen, da se javnost uvjeri kako je bolje da dvorana stoji zatvorena, nego da gomila milijunske gubitke.

Predskazali su i da će se dvorana eventualno otvoriti za koji koncert, a upravo je to svojim priopćenjem i potvrdila direktorica Sportskog grada.

Sportskom gradu zaposlenici trebaju samo za održavanje dvorane

Nekima su u Global Spectrumu podijeljeni otkazi. Bilo je revolta, koji je graničio s fizičkim sukobom. Stradao je tek Ravlićkin laptop, dok je "najglasniji" priveden u policiju i kod prekršajnog suca zbog prijetnji i napada.

Sasvim je jasno da će se Sportski grad riješiti više strukture ugaslog Global Spectruma. Ti su ljudi menadžeri koji su pokušavali dogovoriti profitabilne nastupe poput Enrique Iglesiasa, Britney Spears i Eltona Johna.

Oni sasvim sigurno ne trebaju Sportskom gradu za održavanje dvorane, koja će, očito, i ubuduće više zjapiti prazna, nego služiti svrsi za koju je sagrađena uz nemala izdvajanja, procijenena na 400 milijuna eura u idućih 30 godina.

Dragan Miljuš
Foto: Mario Todorić (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.