Glogoški zna zašto su plinske boce bile na Savskoj: Zašto ga policija nije pozvala na razgovor?

Foto: FAH

JUČER je bila godišnjica prosvjeda šatoraša u Savskoj 66, a vođa prosvjeda napokon je otkrio razlog zašto su u svibnju blokirali Savsku plinskim bocama.

Pet mjeseci nakon što je nekolicina šatoraša blokirala Savsku cestu u centru Zagreba plinskim bocama, Glogoški se sjetio zašto je do toga došlo. Milanovića je optužio da je poslao dvojicu pripadnika tajnih službi kako bi nagovorili šatoraše da iznesu plinske boce na Savsku ulicu.

"Jesu li to isti oni iz tajnih službi koje je Milanović slao i nagovarao da se Đuro Glogoški sastane s njim u Vladi. Neka javnost zna što se događalo u Savskoj 66 godinu dana, i tko je ta osoba koja upravlja vojskom, policijom i pravosuđem. Da smo u Koreji nazvali bi ga diktatorom", kazao je Glogoški.

Policija je provela i istragu zbog plinskih boca na Savskoj, no počinitelji nikad nisu pronađeni. Možda im jučerašnja izjava Glogoškog pomogne u istrazi.

Zašto policija ne ispita Glogoškog?

Index je nakon ovih tvrdnji Glogoškog poslao upit PU zagrebačkoj, koja vodi istragu, kako bismo doznali hoće li Glogoški biti pozvan na razgovor i dodatno pojasniti svoje izjave na pressici, ali i kako bismo doznali jesu li pronađeni počinitelji te koji su sljedeći koraci u istrazi, s obzirom na nove informacije koje je iznio Glogoški. Stigao nam je samo štur odgovor iz kojeg se može iščitati da policija nije pozvala Glogoškog na razgovor, niti planira li to učiniti:

"Poštovana,

nastavno na zaprimljeni upit odgovaramo da se dosadašnjim poduzimanjem izvida nije došlo do identiteta osoba koje su boce donijele na ulicu. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

S poštovanjem

Policijska uprava zagrebačka", kratko su nam odgovorili iz policije.

S obzirom da je oko šatora non stop više policajaca, pitanje je kuda su oni gledali dok su šatoraši blokirali Savsku plinskim bocama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.