Golemović na tragu Glavaša i Šimića: Bjegunac od pravosuđa otvara tvrtku u BiH

PROVOPTUŽENI u predmetu Ipsilon, Dražen Golemović koji je prije nekoliko dana utočište od potjere hrvatskog pravosuđa našao u susjednoj BiH, danas je objavio kako će uskoro otvoriti tvrtku u toj zemlji te započeti "novi život".

"On boravi u Banjoj Luci i Sarajevu, gdje pregovara s partnerima o poslovima u građevinarstvu. Dražen želi graditi u BiH! Ne želi više raditi ovdje u Hrvatskoj. Ondje ga maltretiraju i pritišću, a uplaćivao je najviše poreza u Istri. Mogu reći da će on, za sada, ostati u BiH, jer tu pregovara o poslovima", rekao je njegov odvjetnik Predrag Jošanović za Dnevni Avaz najavljujući kako ovih dana Golemović otvara tvrtku u Banja Luci.

Njegov odvjetnik rekao je i da će uputiti žalbu na rješenje o pritvoru Golemoviću, ukazujući na mogućnost da će njegov branjenik ostati u BiH dok Sud odluči hoće li morati u pritvor. No, dodao je da će ga pozvati da se vrati u Hrvatsku, pa "makar ga i pritvorili".

Podsjetimo, Uskok je protiv Golemovića 9. listopada podigao optužnicu za zlouporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita i protuzakonito posredovanje, a Županijski sud u Rijeci ga je pustio na slobodu. Dok je Vrhovni sud tri tjedna odlučivao o žalbi, Golemović je već svoju sreću potražio u BiH. Vrhovni sud je prihvatio Uskokovu žalbu na puštanje na slobodu te predmet vratio na Županijski sud u Rijeci. Županijski sud je promijenio svoje prvotno mišljenje i odlučio da Golemovića treba pritvoriti, no on je već pobjegao u BiH. Golemović je javnosti poznat kao kum poznatog zagrebačkog kriminalca Vjeke Sliška čiju je udovicu oženio nakon Sliškove smrti u atentatu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.