Sobol o putnim nalozima: "Nije to znanstvena fantastika, ako ste putovali morate potpisati nalog"

Foto: FAH

NAKON što se u javnosti saznalo za nalaz Državnog ureda za reviziju prema kojem su Milanovićevim savjetnicima isplaćene dnevnice u iznosu od 307.000 kuna, saslušani su Milanovićevi savjetnici Neven Budak i Slavko Goldstein kao i predstojnik ureda Zorana Milanovića.

Mislav Bago je o toj temi u Dnevniku Nove TV razgovarao s Gordanom Sobol, bivšom predstojnicom ureda u vladi Ivice Račana.

Sobol je izjavila kako je u izdavanje putnih naloga uključeno nekoliko ljudi, šef koji odobrava, osoba koja putuje, osoba iz računovodstva i eventualno netko tko ide podignuti troškove puta

Rekla je kako državni dužnosnici novac uzimaju preko tajnica:

"Obično to ide preko tajnica kad se radi o državnim dužnosnicima, ali ako se radi o savjetnicima, oni mogu i sami ići po novac. Dok sam bila predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova u Saboru, to je za mene obavljala tajnica, ali ja sam bila ta koja je morala potpisati putni nalog nakon kraja putovanja."

Osoba koja putuje mora potpisati nalog

Na pitanje jesu li bivši savjetnici Zorana Milanovića morali potpusati nalog odgovorila je potvrdno:

"Morate potpisati, nije to nikakva znanstvena fantastika. To je svuda pravilo i postoje pravilnici koji to reguliraju. Ako ste putovali, vi morate svojim potpisom dati autentičnost onome što piše u putnom nalogu."

Zaključila je kako ne zna koliko je DORH-u potrebno da otkrije tko je osoba koja je izdavala fiktivne putne naloge, jer nije u DORH-u, ali je rekla kako pretpostavlja da će se to učiniti u najkraćem mogućem roku, te kako je to potrebno zbog javnosti:

"Nadam se kroz deset ili petnaest dana, mada postpci DORH-a znaju puno duže trajati, jer su išli reagirati nakon medijskih napisa. Najčudnije je da je revizija dala bezuvjetno mišljenje. Nije mi jasno zašto se to sada izvlači van i ispada da je nešto bilo nezakonito," zaključila je Sobol.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.