Grad Zagreb iznajmljuje prostor u kojem je Boogaloo. Ovo su uvjeti

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Grad Zagreb objavio je danas javni natječaj za korištenje prostora Boogaloo Kluba koji se nalazi u zgradi Pučkog otvorenog učilišta Zagreb. Prostor se sastoji od velike dvorane s povezanim prostorima (663 m²), predvorja (357 m²), stražnje terase (833 m²), bočne terase (114 m²), prostora na zadnjem katu (40 m²) i podruma sa sanitarijama (63 m²). Sveukupna površina iznosi 2071 m².

Početna mjesečna zakupnina bez PDV-a je 4867 eura, a potrebno je uplatiti i jamčevinu od 14.601 eura. Grad će odluku o novom zakupcu objaviti 19. siječnja.

80% rock, jazz i elektronska glazba, 20% kulturna događanja

Prostor se daje u zakup pod uvjetom da se u posebnom prostoru osigura obavljanje kulturno-umjetničkog programa namijenjenog prvenstveno mladima. Rock, elektronski i jazz glazbeni autorski program mora činiti 80 posto događaja, dok 20 posto otpada na ostala kulturna događanja.

U dijelu prostora se moraju osigurati i ugostiteljske usluge tipa caffe bara i noćnog kluba te se mora osigurati održavanje najmanje četiri kulturno-umjetnička sadržaja mjesečno bez naplate ulaznica.

Klub Boogaloo nastavlja s radom do kraja godine, dogovoreno je ranije na sastanku predstavnika Pučkog otvorenog učilišta s poduzetnicima Anđelkom Šipušem, poznatim i kao DJ Shipe, te Marijanom Kišom Mrxom, koji su to popularno okupljalište vodili proteklih osam godina.

Tomašević: Gdje to ima da netko unajmljuje dvoranu za 200 eura po večeri?

Ovaj natječaj je u lipnju najavio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji je tada istaknuo da je dosadašnji korisnik ugovorio program do kraja godine iako je znao da će mu za šest mjeseci isteći ugovor. 

"Ok, ti programi će ostati, ali isto tako će moći doći programi i drugih korisnika dok traje javni natječaj, a nakon natječaja će se vidjeti tko će dobiti taj prostor za glazbene programe jer tamo ništa drugo neće biti", poručio je. 

Istaknuo je da je dosadašnji korisnik dvoranu plaćao 200 eura po večeri i upitao - koji još privatnik ima takve uvjete. "Nama je u interesu da tamo budu glazbeni programi, ali gdje to ima da netko unajmljuje dvoranu za 200 eura po večeri, recite mi gdje su tako dobri uvjeti pa da se bavim koncertnim biznisom", rekao je tada Tomašević.  

Poručio je da svi gradski prostori, bez obzira na korištenje, moraju ići na natječaje jer moraju imati transparentne uvjete za sve potencijalne korisnike.

Na pitanje da komentira to što se dosadašnji korisnik buni jer ne može doći do prostora pogodbom, bez javnog natječaja, Tomašević je upozorio da Državna revizija inzistira na raspisivanju javnog natječaja. 

Prema dokumentaciji koju posjeduje Index, najam cijelog prostora, koji se sastoji od dvije dvorane, samo u travnju je bio 2233 eura, dok je za režije plaćeno 498 eura. Velika dvorana doista stoji oko dvjesto eura po večeri.

Boogaloo će se javiti na natječaj

Anđelko Šipuš je u lipnju, nakon Tomaševićevog istupa, rekao da se vidi kako gradonačelnik nije nikad bio ni u kakvom biznisu te kako je cijena iznajmljivanja velike dvorane za koncerte u Boogaloou izvučena iz konteksta.

"Dogovorili smo sve sporazumno, hvala Bogu, pa ćemo moći aplicirati i javiti se na natječaj, tako da više ni nema smisla to razvlačiti, ali možemo i mi našu stranu pokazati, makar ponavljam, nebitno je više jer im nije uspjelo ono što su planirali", rekao nam je tada Šipuš koji tvrdi da najam manje prostorije kluba stoji oko 3000 eura mjesečno.

"Mnogo smo uložili u postojeći prostor i želimo se javiti na novi natječaj. Plaćanje najma i režija mnogo su veća stavka od dvjesto eura po najmu dvorane", kaže nam Marijan Kiš Mrx.

Kako nam je potvrdio Anđelko Šipuš, i njihova tvrtka moći će se prijaviti na natječaj. Očekuju se i prijave neprofitnih organizacija koje po neslužbenim informacijama imaju prednost.

Ako dobiju otkaz najma, voditelji Boogalooa imaju rješenje. "Uzet ćemo svoju opremu i preseliti se u drugi prostor", kaže Anđelko Šipuš.

Sve detalje natječaja možete pogledati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.