Bandić: Zagreb ne može udovoljiti zahtjevima radnica Kamenskog

Foto: FaH

POVODOM ročišta na Trgovačkom sudu u Zagrebu u stečajnom postupku nad dužnikom Kamensko d.d. – u stečaju, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić priopćio je kako Grad Zagreb nema instrumente kojima bi udovoljio zahtjevu radnika za otpis potraživanja za komunalnu naknadu, te tako utjecao na njihov povoljniji položaj u stečajnom postupku.

"Vezano uz današnje ročište na Trgovačkom sudu u Zagrebu u stečajnom postupku nad stečajnim dužnikom Kamensko d.d. – u stečaju, a u svrhu točnog informiranja javnosti želim istaknuti -  Grad Zagreb i ja kao gradonačelnik uvijek smo bili podrška radnicima Kamenskog i tako će ostati i nadalje. Grad im je pomagao u najtežim trenutcima, kroz dodjelu tri poslovna prostora za njihovu udrugu, kupnju strojeva za njihov rad, a na raspolaganju je i za sve ono što se s razine Grada eventualno može učiniti u skladu s pozitivnim zakonskim propisima", istaknuo je Bandić u priopćenju.

Potraživanje se odnosi na dug komunalne naknade


Kako je, naime, objasnio zagrebački gradonačelnik, potraživanje koje se tijekom trajanja stečajnog postupka proteže kao prijeporno, nastalo je nakon otvaranja stečajnog postupka te je riječ o potraživanju koje u naravi predstavlja troškove stečajne mase.

"Navedeno potraživanje odnosi se na dug komunalne naknade, a koja naknada predstavlja javno davanje. Uredbom o kriterijima, mjerilima i postupku za odgode plaćanja, obročnu otplatu te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja izričito je predviđeno da nije moguće vršiti otpis javnih davanja. Imajući u vidu sve navedeno, iako u potpunosti svjesni socijalne komponente i teškog položaja radnika Kamenskog, Grad Zagreb, nažalost, nema instrumente kojima bi pomogao radnicima i udovoljio njihovom zahtjevu za otpis potraživanja s naslova komunalne naknade te tako utjecao na povoljniji položaj radnika u stečajnom postupku", priopćio je gradonačelnik Bandić.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.