Grad u Japanu podigao ogradu. Ne želi da turisti fotkaju planinu: "Nepristojni su"

Ilustracija: EPA

Japanski grad Fujikawaguchiko postavio je danas veliku mrežastu barijeru na popularnom mjestu za promatranje planine Fuji, u pokušaju da odvrati sve veći broj turista od fotografiranja. Najpoznatiji prizor u Japanu može se vidjeti kilometrima unaokolo, ali mještanima Fujikawaguchika dosta je većinom stranih posjetitelja koji bacaju smeće, ulaze na privatne posjede i krše prometna pravila kako bi snimili fotografije za dijeljenje na društvenim mrežama.

Nezakonito parkirajući i ignorirajući zabranu pušenja, nagurali bi se na pločnik kako bi snimili snijegom prekrivenu planinu koja se fotogenično uzdiže u nebo iza trgovine, rekli su stanovnici. Radnici su danas počeli postavljati crnu mrežu dimenzija 2.5 puta 20, a kasno ujutro već su bili gotovi, rekao je novinar AFP-a s mjesta događaja.

"Mislim da je razočaravajuće što je postavljaju. To je ipak kultni prizor"

"Nadam se da će mreža spriječiti te radnje turista koje su opasne", rekla je za AFP stanovnica Michie Motomochi (41), koja vodi tradicionalnu japansku slastičarnu.

"Mislim da je razočaravajuće što ga postavljaju. To je ipak kultni prizor. Sinoć smo bili ovdje, uspjeli smo snimiti zadnju fotografiju prije nego što su podigli zid, a bilo je toliko ljudi", rekla je Christina Roys (36), turistkinja s Novog Zelanda. "Ali ta je odluka potpuno razumljiva. Prilično je opasno zbog prometa. Ima i drugih mjesta odakle se može snimiti planina", objašnjava turistkinja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.