Banijci sisačkoj policiji dragovoljno predali oružje, streljivo i eksploziv

Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL

Sisačko-moslavačka policija izvijestila je o dragovoljnoj predaji oružja, streljiva i eksploziva na sisačkom i novljanskom području te o pronalasku dvije protupješačke mine na petrinjskom području.

Jedan građanin sisačkoj policiji jučer je dragovoljno predao 10 elektrodetonatorskih kapisla, 500 grama vojnog eksploziva, šest ručnih bombi, 12 lovačkih patrona, četiri školska upaljača za ručnu bombu i 130 komada puščanog streljiva.

U Novskoj je jedna građanka policiji dragovoljno predala automatsku pušku s pripadajuća dva spremnika i 501 komad streljiva, koje je pronašla na tavanu kuće.

Na makadamskom putu na području Petrinje pronađene dvije mine

Također, jedan građanin je jučer na petrinjskom području u mjestu Gora uz makadamski put pronašao dvije protupješačke mine, koje je s mjesta pronalaska izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, navodi se u priopćenju.

Policijska uprava sisačko-moslavačka podsjeća građane da je akcija "Manje oružja, manje tragedija" i dalje u tijeku te da svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.