Građani zgroženi: Turisti snimaju selfije na mjestu jedne od najvećih tragedija u Londonu

Foto: Hina

GRAĐANI zapadnog Londona ogorčeni su na brojne turiste i prolaznike koji dolaze do Grenfell Towera koji je izgorio prošle srijede, kako bi ispred njega snimili selfie.

Prolaznike su zamolili putem društvenih mreža, ali i na plakatima pokraj tornja, da ne sudjeluju u "turizmu tugovanja", piše Independent.

Plakati s porukama da prestanu

Na brojnim plakatima i znakovima mogu se pročitati poruke poput "prekinite sa selfijima"; ili "prestanite se fotografirati". Prolaznici se, naime, fotografiraju ispred tornja, bez izražavanja počasti žrtvama požar, kojih je sada već 79.

Građani su izjavili kako pokušavaju prolaznicima reći da ne snimaju selfije tu, ali kako se oni odmaknu samo malo dalje i svejedno se fotografiraju.

"Ne želimo se sukobiti s njima jer je tema još osjetljiva, ali došlo je do toga da smo ljuti i želimo im samo izbiti mobitele iz ruku", poručio je Wayne Kilo Lewis za Independent.

Grozan prizor za one koji tuguju

Dodao je i kako je taj prizor grozan za one koji tuguju.

Dodao je i kako razumije da bi djeci to moglo biti zanimljivo, ali i kako bi odrasli koji su s njima trebali znati bolje, dok pak za odrasle koji snimaju selfieje na tom mjestu nema objašnjenja.

"Nemojte to raditi. Pronađite način na koji možete pomoći zajednici. Nemojte s fotografirati ovdje kao da ste na zabavi"; poručio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.