Građanin se žalio Bačiću: Biste li vi došli s Plenkovićem živjeti u tom kontejneru?

Foto: PIXSELL/Slavko Midzor

POTPREDSJEDNIK vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić obišao je danas zagrebačka naselja Markuševec i Čučerje. Na obilasku susreo je jednog nezadovoljnog građanina koji mu je otvoreno i jasno govorio o obnovi, ali i o aferama, premijeru Andreju Plenkoviću i drugim problemima koji brinu građane.

Uzrujani Zagrepčanin, kojeg je uvjeravao da razumije njegove probleme, rekao je ministru Bačiću da on ne razumije ništa.

"Biste li vi došli s Plenkovićem živjeti u kontejneru?"

"Evo sad je zima. Biste li vi došli s vašim Plenkovićem dva mjeseca živjeti u tom kontejneru… Kad bi njegovi roditelji živjeli u kontejneru, brzo bi se to sredilo, ovako ništa", rekao je Bačiću uzrujani građanin, a prenio je N1.

Bačić ga je uvjeravao da se na Baniji jako puno radi, da je potrošeno jako puno novca iz europskih fondova te da se rade brojni projekti, no muškarac ga je prekinuo pitanjem za koga se sve to radi. "Za koga kad nema ljudi?" prekinuo je ministra.

Bačić mu je zahvalio na strpljenju i pokušao ga uvjeriti da razumije njegovu frustraciju. Ministar je rekao da će pokušati učiniti sve da ubrzaju obnovu i da što prije ljude maknu iz kontejnera.

"Ja vam se u osobno ime ispričavam koliko mogu, osobno, na problemima koji su se vama dogodili. Ubrzat ćemo obnovu i ja se nadam da ćemo i ovdje u Markuševcu i Čučerju zgrade obnoviti", ispričavao se Bačić i ponovio da je jako puno objekata obnovljeno, pogotovo javnih.

Bačić ponovio da nije zadovoljan obnovom

Bačić je rekao da je bilo jako puno grešaka i da u nekim državama u kojima su se dogodili potresi slične jakosti još uvijek traje obnova pa je naveo primjer susjedne Italije, u kojoj prema Bačiću još uvijek ljudi žive u kontejnerima.

"Možda boljim nego ovima u kojima vi živite, ali učinit ćemo sve da vam se čim prije sredi, izgradi. Na vama je da mi vjerujete ili ne vjerujete", rekao je Bačić i ponovio da nije zadovoljan obnovom.

Rekao je da ima država koje su bolje i efikasnije od Hrvatske, ali i puno onih koje nisu svojim građanima odlučile u cijelosti obnoviti kuće. "Takvih država ni puno bogatijih od nas nema", kaže Bačić. Rekao je da razumije frustraciju i da bi vjerojatno u njegovoj situaciji ministru prišao s puno gorim rječnikom.

"Srušene su tri kuće, nijedna nije napravljena"

U razgovor se ubacio i Tomislav Tomašević, koji je rekao da će se novim zakonom građanima omogućiti novac koji će im ubrzati samoobnovu.

Prekinuo ga je građanin koji mu je rekao kako već tri godine nijedna kuća nije napravljena. "Srušene su tri kuće, nijedna nije napravljena. Tri godine vlada nije napravila nijednu kuću. Srbi su napravili više kuća na Baniji nego vi. Pa zar to nije žalosno, Bogu za plakati. Ja vas poštujem, ali recite vi nama u kojem ćete roku nešto napraviti", rekao je građanin.

"Nema odgovornosti. Koja politička odgovornost. Bez materijalne i kaznene odgovornosti nema ništa", rekao je Bačiću građanin.

Na kraju se ispričao Bačiću na žestokim kritikama te mu rekao da nisu zlonamjerne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.