Građanska akcija posjetila "ratnog profitera" Todorića: Uništio si hrvatsku proizvodnju!

ČLANOVI Građanske akcije priopćili su kako su danas išli pred sjedište carstva Ivice Todorića "izgrađenom na prijevari zvanoj 'privatizacija'".

"Ovog pretvorbenog maga vjerojatno svi znaju jer je produkt HDZ-ove pljačke i jedan od Trojanskih konja koje zločinačka organizacija ostavlja iza sebe. Govorimo o obitelji koja, navodno, ima pljačkašku povijest kroz tri generacije: prvo je Ante Todorić odležao četiri i pol godine zbog krađe šest i pol milijuna njemačkih maraka 1971., ali ih nije vratio. 1989. njegov sin Ivica nastavlja stopama lopovluka svoga oca pa uz pomoć Zagrebačke banke i kredita od šest milijuna maraka (opet 6!) "kupuje" kukuruz i pšenicu za potrebe državnih rezervi. Međutim, mali Ivica je žitarice izvezao, devize prodao Ini, a državne je rezerve naknadno djelomično napunio žitaricama kupljenima u Vojvodini. Zbog cijelog slučaja, Hrvatska narodna banka (1992.) podnosi kaznenu prijavu protiv Zagrebačke banke u kojoj piše kako je mali Ivica kupio samo 30 posto od količine na koju se obvezao podižući kredit.

To je početak uzleta malog Ivice koji poslije, zahvaljujući zločinačkoj organizaciji i senilnom Tuđmanu, započinje svoj grabežni pohod na imovinu koju su stvarale generacije hrvatskih građana. Danas glumi poštenjačinu, a daljnju pljačku i devastaciju je prepustio svojoj intelektualno ispodprosječnoj djeci koja se vole hvaliti da su uspješni zato što su sposobni, a ne zato jer su potomci pljačkaša Hrvatske", napisali su iz Građanske akcije o Ivici Todoriću. 

Iz Akcije kažu za Todorića da je ratni profiter koji je "žario i palio" po Fondu za privatizaciju dok su branitelji ginuli na frontu. "Danas gospodari ovom zemljom nadgledajući svoje kmetove iz Kulmerovih dvora. I to bez imalo stida", dodaju.

"Zato smo danas i došli ispred tog otrovnog legla pokazati kako ga se ne bojimo i kako dobro znamo da je on dio problema. Problema kojeg mora riješiti hrvatsko pravosuđe. Zato pozivamo njegovog prijatelja Bajića da pod hitno obavijesti hrvatsku javnost o napretku istrage oko ovog ratnog profitera i kada možemo očekivati da se isti pridruži ekipi u istražnom zatvoru Remetinec?", ističu.

Iz Građanske akcije javnosti obećaju da je ovo tek početak njihovog obračuna s Todorićem i sličnima i da "neće mirovati dok isti ne plati račun za svoju pljačku i devastaciju Hrvatske".

"A tebi, Todoriću, ćemo pokazati da u ovoj zemlji ima ljudi koji će ti se suprotstaviti i koji će te od danas skoro svaki dan naredni dan podsjećati da si RATNI PROFITER", zaključuju u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.