Građanska inicijativa: Šefica hrvatskih fizioterapeuta ima plaću od 19.000 kuna

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, Index

GRAĐANSKA inicijativa Psihološko proljeće na svojoj je Facebook stranici objavila koliku plaću ima Mirjana Grubišić, predsjednica Hrvatske komore fizioterapeuta.

"Dokument na koji javnost čeka već godinama"

Kako piše u objavi, objavljuju dokument na koji javnost čeka već godinama - iznos plaće predsjednice Hrvatske komore fizioterapeuta.

Prema njihovim podacima, osnovna bruto plaća Mirjane Grubišić iznosi 19.318,31 kuna.

"Dokumentom od 23. rujna 2019. godine, Hrvatska komora fizioterapeuta (HKF) dostavila je g. Goranu Cvetojeviću potvrdu knjigovodstvenog servisa "Balija d.o.o." o plaći predsjednice HKF-a. U toj potvrdi izrađenoj 6. studenog 2015. godine, a dostavljenoj prije nekoliko dana, navedeno je da je osnovna bruto plaća predsjednice HKF-a iznosila 19.318,31 kuna.

Građanska inicijativa Psihološko proljeće još uvijek čeka podatak o godišnjoj bruto plaći i o troškovima predsjednice HKF-a u 2018. godini. Temeljem podneska koordinatora Psihološkog proljeća, Povjerenik za informiranje je 13. rujna 2019. godine izdao UPOZORENJE HKF-u i zatražio postupanje po zahtjevu za pristup informacijama u roku 8 dana, a u istom roku je HKF-u naložio da na internetskim stranicama objavi kontakt podatke službenika za informiranje.

Goranu Cvetojeviću čestitamo na ustrajnom radu, koji je u konačnici ipak urodio plodom, a nama preostaje još ishoditi podatke o plaći predsjednice HKF-a za 2018. godinu i informaciju o plaći predsjednice Hrvatske komore medicinskih sestara za istu godinu (odnosno bivše predsjednice, jer od rujna 2019. godine, predsjednik te komore je Mario Gazić)", stoji u objavi inicijative Psihološko proljeće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.