Gradonačelnica Supetra: Dom zdravlja nije plaćao račune, ginekologu isključen telefon

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

SUPETARSKA gradonačelnika Ivana Marković objavila je status u kojem upozorava da je zabrinjavajuće stanje zdravstvene zaštite na Braču dodatno usložnjeno nakon što je ginekologu isključen internet i telefon: "Jutros je 67 pacijentica obrađeno u ginekološkoj ambulanti Supetar bez interneta i pristupa medicinskoj bazi od strane ginekologa koji je navršio 70 godina i koji i dalje vodi brigu za 4.427 bračkih žena. Jer nema drugi tko. 

Istoj je isključen internet i telefon zbog višemjesečnog neplaćanja računa od strane Doma zdravlja SDŽ. Ovim putem molim Dom zdravlja SDŽ da plati račune interneta za ginekološku ordinaciju u Supetru jer ako 'nemaju staklenu kuglu da vide točan datum kada nekoga treba uputiti na specijalizaciju, hoće li specijalizantica točno u roku 5 godina završiti specijalizaciju i hoće li Ministarstvo zdravstva doktoru i privatnoj ordinaciji produžiti rad nakon 65 godina' ne treba im staklena kugla da znaju šta će se desiti nakon neplaćanja računa. 

Gradonačelnica moli da Dom zdravlja hitno plati račune

Molim da se računi hitno plate i osposobi ordinacija za takav kakav rad jer se nadam da vam je organizacija toliko sposobna", napisala je Marković.

Supetarska gradonačelnica u svojoj je objavi citirala dio odgovora koji je portal Brač danas prije nekoliko mjeseci dobio od županijskog Doma zdravlja. Bilo je to u vrijeme prije nego što je sedamdesetogodišnji Branko Jašić ispunio uvjete za prestanak rada, a prije nego što se s vodstvom Doma zdravlja dogovorio da radi pola radnog vremena. Iz Doma zdravlja su tada odgovorili da nemaju staklenu kuglu da vide kad točno treba nekog uputiti na specijalizaciju, hoće li specijalizantica točno u roku 5 godina završiti specijalizaciju i hoće li Ministarstvo zdravstva doktoru i privatnoj ordinaciji produžiti rad nakon 65. godine.

Doktor Jašić nam nije odgovorio na poziv, a Marko Rađa tvrdi da Marković nije u pravu:

"Nije istina. Branko Jašić je bio u privatnoj ordinaciji do 1. 12. prošle godine. U trenutku preuzimanja ove ordinacije, on je pristao da će raditi na četiri sata i htio je zadržati isti telefonski broj. E sad, s obzirom na to da procedura zadržavanja istog broja traje deset-petnaest-mjesec dana, on taj broj nije otkazao. Dom zdravlja je uveo svoj telefon i internet, a on je nastavio koristiti taj svoj privatni koji nije otkazao, a ja uopće nisam znao za to. I što se njemu desilo: jučer ili prekjučer su mu isključili.

Ravnatelj Doma zdravlja kaže da nije znao koji telefon koristi supetarski ginekolog

Ne znam preko kojeg je operatera bio, ali internet i telefon u Domu zdravlja i dalje normalno radi, jer nije samo ginekolog u Supetru. U Supetru je i hemodijaliza, stacionar, dvije ambulante obiteljske, pedijatar, patronaža, sve je u sastavu Doma zdravlja i sve radi."

Rađu smo pitali znači li to da je i Jašića moguće dobiti na telefon supetarskog Doma zdravlja:

"Nažalost ne. Trebao je odjaviti, onoga časa kad netko gasi svoju ordinaciju odjavljuje sve u vezi s njom i normalno nastavlja koristiti od Doma zdravlja. Da se javio i da sam znao za to, moglo se dogovoriti."

Ravnatelj županijskog Doma zdravlja veli da neće "tako skoro" biti riješeno pitanje ginekologa u Supetru, jer je doktorica koja je na specijalizaciji "negdje na dvije i pol godine, krenula je u proljeće 2019. godine, znači taman je na pola specijalizacije".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.