Gradonačelnici i načelnici Fokusa idu u pobunu protiv HDZ-ove zabrane rada nedjeljom

Foto: PIXSELL/Ivana Ivanovic

Stranka Fokus podržava inicijativu Udruge Glas poduzetnika (UGP) koja je pozvala gradonačelnike i načelnike da omoguće rad svim poduzetnicima koji žele raditi nedjeljama, praznicima i blagdanima tako da proglase manifestacije ili sajamske dane, priopćili su iz stranke.

Ovom "prosvjedu" pridružit će se Pirovac kao jedno od popularnih ljetnih turističkih središta, ali i Samobor, Sveta Nedelja, Dugo Selo, Sveti Ivan Zelina i Općina Križ.

Nađi: Male obiteljske trgovine trpe najveću štetu

Svi gradonačelnici i načelnici spomenutih mjesta suglasni su u stavu da je novi zakon nebulozan te se nadaju da će ocjena ustavnosti pokazati kako je vlada RH napravila grešku jer je u predizbornoj želji za dodvoravanjem biračima na kraju oštetila poduzetnike i građane, a radnicima u trgovini dugoročno prijete otkazi.

"Za sada sve ide kako sam i govorio da će ići: benzinske prodaju kruh, veliki trgovački lanci rotiraju ljude po različitim poslovnicama, promet u maloprodaji je manji nego da se radi nedjeljom, a samo se još čeka da se u kladionicama krene prodavati špeceraj, a kina da u ponudu uvrste i svježe mlijeko. Male obiteljske trgovine su te koje trpe najveću štetu", izjavio je predsjednik stranke Fokus Davor Nađi. 

"Vrhunac gluposti ovog zakona tek treba biti dosegnut"

"U kojem je to svemiru bitnije piti kavu u restoranu, gledati film u kinu ili uplatiti listić u kladionici nego u trgovini moći kupiti svježi kruh, dječju hranu ili pelene? Neki kažu da se kupovina može obaviti dan ranije, ali može se doma i kava skuhati, film odgledati, a postoji i online klađenje! Dakle, svi argumenti oko zabrane rada trgovina nedjeljom jednostavno nemaju veze s logikom i realnošću te su potpuno nesuvisli", komentirao je Nađi odmah po najavi donošenja zakona.

Kako će tek sljedeće godine taj zakon imati pravi efekt, iz Fokusa kažu da vrhunac gluposti i štete po tom pitanju tek treba biti dosegnut. 

Odluke o proglašenju sajmenog dana donose gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, načelnik Pirovca Ivan Gulam i načelnik Općine Križ Marko Magdić. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.