Šef civilne zaštite Dalmacije nakon potresa: Očito nam je gradnja dosta kvalitetna

NAKON potresa magnitude 4.6 s epicentrom kod Trilja koji je sinoć pogodio Dalmaciju, situaciju je u razgovoru za N1 komentirao gradonačelnik tog grada Ivan Bugarin (naslovna fotografija).

"Noć je bila neprospavana zbog potresa čiji epicentar je bio na području grada Trilja. Nema većih materijalnih šteta. Sve smo obišli. Jutros smo napravili uvid u dječji vrtić, područnu školu, dom zdravlja i sve funkcionira normalno", rekao je Bugarin za N1.

Situaciju je komentirao i Damir Gabrić, načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

"U Dicmu su oštećena 2-3 objekta"

 

"Građani su doista bili uznemireni, i ja sam u svom stanu na 5. katu jako osjetio potres. Očito je gradnja u Dalmaciji dosta kvalitetna. Noćas je naš centar 112 imao otprilike 65 dojava, a 15 ih je bilo u Šibensko-kninskoj županiji. Nema većih oštećenja, u Varošu su pali crjepovi s jedne kuće. Cijelu noć sam u kontaktu s gradonačelnikom Trilja. Čuo sam i Petra Maretića, načelnika Dicma, koji kaže da imaju 2-3 oštećena objekta. Treba pričekati da dođu ljudi čiji su to objekti pa da se vidi detaljnije", rekao je Gabrić.

"Situacija je bolja nego što smo očekivali, zvao je i premijer i gradonačelnika i župana, ponudio nam je dodatne timove statičara. Jutros su pregledani škole i vrtići i neće biti većih problema. Županija zahvaljuje svojim žurnim službama, mi dosta ulažemo u protupotresnu zaštitu", dodao je Gabrić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.