IZBORI U SDP-U

Grbin i Kolar u drugom krugu za šefa SDP-a. Komadina: Idem na izbore, nisam Milanović

Foto: Hina

ZLATKO KOMADINA objavio je konačne rezultate izbora za novog predsjednika SDP-a. Peđa Grbin i Željko Kolar idu u drugi krug izbora koji će biti 3. listopada.

Peđa Grbin osvojio je 40,67 posto glasova. S njim u drugi krug ulazi Željko Kolar koji je osvojio 26,29 glasova. Ranko Ostojić osvojio je 17,33 posto glasova, Mirela Ahmetović 14,61 posto glasova, a Marino Percan 0,58  glasova.

Bilo je nekih nepravilnosti na biračkim mjestima. U Vukovarsko-srijemskoj županiji su glasale neke osobe koje nisu imale pravo, glasale su osobe koje nisu bili u Hrvatskoj, nego u Njemačkoj i Irskoj.

"Nepravilnosti ima, ali one ne utječu na konačni rezultat", rekao je Zlatko Komadina.

>> U SDP-u prebrojani gotovo svi glasovi, u drugi krug idu Grbin i Kolar

"SDP mora imati svoju strukturu, jasne politike, mora okupljati. Mora se znati gdje je mjera, kad se šteti stranci", kazao je Komadina.

"Ja nisam razočaran. Svi koji su govorili kritički posljednjih godina sad će imati priliku pokazati da vode stranku u novom smjeru. Jedino mi nije jasno to zazivanje novog SDP-a", kazao je.

>> Kolar: Ako je ovo bila utrka na sto metara, ja sam krenuo kada je Peđa već bio na 50

Osvrnuo se i na prosvjede zbog petokrake u Rijeci.

"Naprijed se ne može ići gledajući unazad, ali iz prošlosti moramo učiti. Svaka umjetnička instalacija je dijelom i provokacija. Važno je da su naši građani dijelom antifašisti".

>> Grbin: Ovo je daleko od gotovog, omogućit ću svim SDP-ovcima glasanje

Na pitanje koga će podržati u drugom krugu, Komadina je rekao da bi to zadržao za sebe. Hoće li izaći na izbore, odgovorio je:

"Pa nisam ja Zoran Milanović da ne izađem na izbore."

Neslužbeno, najviše glasova za Predsjedništvo su dobile Biljana Borzan i Sabina Glasovac, a glasovi za Predsjedništvo još se broje. Navodno se među kandidatima, izuzev potpredsjednika koji se znaju, vodi bitka za svaki glas.

Potpredsjednici stranke uz njih su i Ranko Ostojić i Siniša Hajdaš Dončić. Većina ljudi u novom Predsjedništvu stranke su Grbinovi ljudi.

Kolar: Konkretan stav nas jedino može izvući

Željko Kolar gostovao je jutros u Točki na tjedan N1.

Grbinova prednost od skoro 15 posto mu nije, kaže, nedostižna u drugom krugu izbora za predsjednika SDP-a, koji će biti 3. listopada. Podsjetimo, Peđa Grbin dobio je 40,67 posto glasova, a Kolar 26,29 posto.

Kaže da je čitavo vrijeme pozivao na suradnju, a ne na sukob, dodajući kako se ni on ni njegov tim nisu negativno osvrtali na protukandidate.

"Sad ćemo morati drugačije razgovarati - o konkretnim potezima. Konkretan stav nas jedino može izvući", rekao je Željko Kolar i dodao:

"Nastavit ću i dalje pozitivno, jedino pozitivan stav može izvući SDP iz situacije u kojoj se nalazi. Izbori su specifična stvar, znam to, osvajao sam ih tri puta, za razliku od kolege. Ako je ovo utakmica od 100 metara, ja sam se uključio kad smo bili na 50 metara. Moje poruke su ipak došle do 26 posto birača."

Rekao je i kako je ključno je lijeva opcija pobjedi u Zagrebu i da se skine Milan Bandić.

Kolar je uvjeren u pobjedu.

"Ja ću pobijediti u drugom krugu, vidjet ćete da je to jedna druga priča", rekao je.

"Svi koji su izabrani u Predsjedništvo stranke bit će mi kolege u vođenju stranke. Ne smijemo se uhvatiti da ljude zovemo Peđinim, Rankovim...", poručio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.