Grčka: Troje djece i jedno dojenče među 7 poginulih u sudaru patrolnog broda i izbjegličkog čamca

Foto: Hina

SEDAM osoba, od kojih troje djece i jedno dojenče, utopilo se u četvrtak pošto je njihov čamac bio probijen u sudaru s patrolnim brodom grčke obalne straže, objavila je grčka lučka policija.

Jedna se osoba još vodi kao nestala, objavila je policija.

Policija je iz mora izvukla tijela žrtava u vodama između turske i grčke obale, a  pomogli su portugalski brod i helikopter Frontexa (Agencije Europske unije za nadzor granica).

Nestanak osam osoba dojavili su ostali migranti, njih 31 koji su se uspjeli spasiti nakon sudara s grčkim patrolnim brodom.

Otvorena je istraga kako bi se utvrdile točne okolnosti sudara na otvorenom moru, između 30-metarskog grčkoga broda i drvenog čamca s migrantima nedaleko od Moyvosa, na sjeveru otoka Lesbosa.

Prema prvim informacijama lučke policije, migranti u čamcu navodno su pokušali pobjeći kada su ugledali patrolni brod.

Čamac potonuo u dvije do tri minute

Fotograf agencije France presse koji je snimao nesreću s dva kilometra udaljene obale, rekao je da je čamac potonuo u dvije do tri minute. Obalne straže odmah su pokušale spasiti ljude koji su pali u vodu, a zatim je u roku od deset minuta stigao i drugi brod, a poslije i helikopter.


Broj utopljenih migranata u Egejskom moru stalno raste, a glavne su žrtve žene i djeca.
U srijedu se utopila žena s dojenčetom i djevojčicom u vodama kod Lesbosa, a prije njih jednogodišnji dječačić prošli tjedan.

Više od 606.000 migranata prešlo je Sredozemno more od siječnja, prema podacima Međunarodne organizacije za migracije (IOM), od kojih je 466.000 stiglo u Grčku.

Više od 3000 ljudi utopilo se na tom putu, od kojih 300 u Egejskom moru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.