Grgić tvrdi da je u Koločep uloženo puno ljubavi i novca, mještani odgovaraju: Lažeš!

"OTOK Koločep ne stagnira jer je u njega uloženo puno truda, novca i ljubavi. Ne mogu prihvatiti zaključak da je stanje na otoku katastrofalno", rekao je gostujući u emisiji Hrvatska uživo, Siniša Grgić jedan od trojice suvlasnika neprofitne udruge Otok znanja koja je prije šest godina pobijedila na natječaju Hrvatskog fonda za privatizaciju te tako došla do vlasništva nad vrijednim Hotelima Koločep.

> Demantij na demantij: Grgić skreće pozornost s bitnih na lažne detalje

> Reagiranje Siniše Grgića: Nisam ni Sanaderov ni Polančecov čovjek

> Nesposobnost DORH-a i neučinkovitost Fonda ubili život na dubrovačkom otoku

> Iza zatvorenih vrata smijenjen Vedran Duvnjak, jedan od najnesposobnijih birokrata

> Do jučer vedrio i oblačio: Grgić odbio doći u studio HRT-a i govoriti o "Otoku znanja"


Naime, Grgić je dodao kako su na otoku započeli mnoge dobre projekte te da se sve kreće u dobrom smjeru. 

Lažete, ništa niste uložili 

"Lažete! Niste ništa uložili niti je Otok krenuo u dobrom smjeru nego smo krenuli unazad. Ne bi otok došao do stečaja da se ulagalo i da se dobro poslovalo", odgovorio mu je iz dubrovačkog studija Ivan Vuleša predsjednik vijeća Mjesnog odbora Koločep koji je nedavno uzdrmao hrvatsku javnost otvorenim pismom u kojeme je zatražio pomoć DORH-a da što prije završi istragu oko Hotela Koločep, te pomoć premijerke Jadranke Kosor kao i predsjednika Ive Josipovića da se život napokon vrati na otok.
 
Naime, prije uključenja u studio u kojem su bili Siniša Grgić te Željko Markota bivši Grgićev poslovni partner u Otoku znanja emitirana je kratka reportaža s otoka. Mještani tako ističu da vlasnici nisu uložili "niti lipe umjesto 220 milijuna kuna koliko su bili obvezni iz ugovora s HFP-om. Kažu da su umjesto toga ušli u minus od 60 milijuna kuna. Zamjeraju im da su za sezonske radnike angažirani radnici iz Bosne i Hercegovine te otok uveli u apatiju i međusobne sukobe.  


Grgić je odgovarajući na optužbe svu odgovornost prebacio na Željka Markotu koji  "od 2007. godine blokira sve odluke Upravnog vijeća ustanove Otok znanja", a nedavno je odbio potpisati dokument kojim se Otok znanja odriče potraživanja od Hotela.

Bez odgovora na pitanje je li mu blokirana imovina

Grgić nije htio odgovoriti na izravni upit voditeljice je li mu blokirana imovina kao i detalje istrage DORH-a. Nije htio posebno komentirati ni nedavnu izjavu bivšeg čelnika HFP-a  Vedrana Duvnjaka da je Hrvatski fond za privatizaciju pogriješio kada je 2005. godine prodao Hotele Koločep neprofitnoj organizaciji Otok znanja.

Odgovarajući na optužbe, Željko Markota kaže da ne postoji ni jedna odluka Upravnog vijeća odnosno da nije postojao ni jedan sastanak Otoka znanja na koji je pozvan. Isto tako naglasio je kako je Privredna banka Zagreb odustala od plana restrukturiranja te da nema na kraju što ni potpisati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.