Gužva na desnici: HSP ponudio A-HSP-u i HČSP-u 2. i 7. izbornu jedinicu

HSP je svojim nesuđenim koalicijskim partnerima iz pravaškog bloka A-HSP-u i HČSP-u ponudio prva mjesta na izbornim listama za 2. i 7. izbornu jedinicu. Dražen Keleminac dobio je tako Bjelovar, a Josip Miljak Karlovac. U ostalim izbornim jedinicama liste bi trebali voditi HSP-ovi ljudi. Tako su makar zamislili u predsjedništvu HSP-a te o tome izvijestili na svojoj internet stranici.

Kamo će Luka Podrug?

Zasad je prilično neizvjesno kako će sve skupa proći jer ozbiljne ambicije za 9. ili 10. izbornu jedinicu svakako ima splitski gradski vijećnik HČSP-ovac Luka Podrug. Situacija je pomalo apsurdna jer je Podrug čvrsto na braniku splitske gradske vlasti i gradonačelnika Željka Keruma, dok se HSP dokazao kao vrlo konstruktivna oporba. Zajednički nastup bi stoga bio vrlo upitan u smislu dosadašnjih postignuća HSP-a.

Podrugov utjecaj svakako nije zanemariv. HČSP je, naime, parlamentaran i u Gradskom vijeću Splita, ali i Skupštini Splitsko-dalmatinske županije, što su uspjesi kakvim se nigdje ne mogu pohvaliti.

Što misli Anto Đapić?

Predsjednik HSP-a Danijel Srb upoznao je čelništvo HČSP-a i A-HSP-a o prijedlogu za formiranje izbornih lista. Razgovori se nastavljaju sljedeći tjedan.

S obzirom na totalni raspad HDZ-a, o listama desnog bloka dosta ovisi, a nije tajna da sve konce iz sjene vuče počasni predsjednik Anto Đapić. Pravo je pitanje što on smjera. Ovog puta bi mogli privući znatan broj glasača HDZ-a razočaranih u aktualno vodstvo stranke i izdaju nacionalnih interesa.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.