Hakeri se neslano našalili s naslovnicom The Suna: "Otkriveno tijelo Ruperta Murdocha"

HAKERSKA skupina LulzSec preuzela je odgovornost za hakiranje britanskog tabloida The Suna.

Naime, na naslovnici se pojavila neistinita vijest o smrti vlasnika tabloida Ruperta Murdocha pod naslovom: "Otkriveno tijelo medijskog mogula".

"80-godišnji Murdoch je navodno uzeo veliku količinu paladija prije nego što se sinoć srušio u svom poznatom vrtu te preminuo u ranim jutarnjim satima", pisalo je u vijesti.

Stranica je kasnije preusmjerena na LulzSecov post na Twitteru gdje je anonimna skupina priznala da se neslano našalila s Murdochovim tabloidom. Skupina je na Twitteru napisala i da se poigrala s korisničkim računima djelatnika News Internationala te objavila podatke koji izgledaju kao lozinke za korisničke mail račune urednika, kao i njihove brojeve mobitela.

Podsjećamo, radi se o skupini za koju se vjeruje da je hakirala mrežne stranica CIA-e, Senata SAD-a i Britanske agencije za teški i organizirani kriminal.

Glavni zviždač pronađen mrtav, dionice News Corporationa padaju



Hakerski napad izveden je samo nekoliko sati nakon što je objavljeno da je glavni zviždač u skandalu oko prisluškivanja telefona poznatih osoba, Soan Hoare, pronađen mrtav.

Dionice Murdochove goleme kompanije koja upravlja svim medijima koje posjeduje zabilježile su značajniji pad. Od 1. srpnja, kada je afera nezaustavljivo počela izbijati na površinu, pale su za 17 posto, s 18,06 na 15,05 dolara. 


Iako je Murdoch ugasio sporni tabloid News of the World te se ispričao britanskoj javnosti, afera s novinarskim prisluškivanjem uglavnom poznatih osoba iz dana u dan postaje sve veća. U nedjelju je zbog nje šef britanske policije Paul Stephenson podnio ostavku, a jučer je isto učinio njegov zamjenik.

Dionice Murdochove goleme kompanije News Corporation koja upravlja svim medijima koje posjeduje zabilježile su značajniji pad. Od 1. srpnja, kada je afera nezaustavljivo počela izbijati na površinu, pale su za 17 posto, s 18,06 na 15,05 dolara. 

Otac i sin Murdoch te Rebekah Brooks pred Odborom za medije britanskog parlamenta

Rupert i njegov sin James Murdoch će se, zajedno s bivšom urednicom News of the Worlda Rebekah Brooks, pojaviti pred Odborom za medije britanskoga parlamenta kako bi odgovorili na pitanja o skandalu s prisluškivanjem telefona. Ispitani će biti i šef britanske policije te njegov zamjenik koji su dali ostavke.

Ostavke su dali zbog toga što su zaposlili bivšeg novinara spornog časopisa Neila Wallisa kao konzultanta za odnose s javnošću. Sumnja se da je upravo on bio duboko umiješan u skandal koji se time proširio i na policiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.