Razdragana Kosor na 22. rođendanu stranke: Sve pobjede u Hrvatskoj je izvojevao HDZ

VLADAJUĆA stranka danas slavi 22. godine od osnutka zbog čega se širi središnji odbor HDZ-a jutros u 10.30 sati okupio u Kongresnoj dvorani Globus Zagrebačkog velesajma.

HDZ-ovci su televizijskim kućama zabranili snimanje sjednice, kazavši im da će im vlastite snimke sjednice uručiti na samom kraju. Nije poznato zašto je HDZ donio takvu odluku, ali jest poznato da novinare uvijek najviše zanima tko se s kim došaptavao, kao i nepromišljeno izgovorene rečenice zabilježene novinarskom kamerom.

Sjednica je otvorena primanjem 10 novih članova kojima je stranačke iskaznice uručila premijerka Jadranka Kosor. 

Novi član je ministar obrane Davor Božinović, te nekoliko državnih tajnika - Ivana Mrkonjić iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Andrej Plenković iz Ministarstva vanjskih poslova, a HDZ-ovac je od danas i glavni državni inspektor Robert Markt koji je tek u četvrtak došao na čelo inspektorata nakon što je stari državni inspektor osumnjičen da je zlostavljao glasnogovornicu.

Među 10 novih HDZ-ovaca je i nekoliko liječnika i svjetska prvakinja u taekwon-dou Sanda Livia Maduna. Ona je, kazala je, ušla u HDZ jer je napunila 18 godina.

Ministar Božinović već je jednom bio član te stranke, i to 90-ih godina. U njegovo je ime Sunčana Glavak objasnila kako je iz stranke izbrisan jer nije obnovio članstvo kada je trebalo. Valjda je zato ministar u svom govoru kazao kako se osjeća da se vraća u stranku.

"Sve pobjede u Hrvatskoj je izvojevao HDZ", kazala je premijerka Jadranka Kosor u svome obraćanju okupljenima ističući kako treba vratiti vrijednosti kao što su poštenje, skormnost, solidarnost i domoljublje.

"Hvala vam što ste bili vjerni stranci u teškim godinama"

Domoljublje je, kazala je Kosor, uvijek moderno i "uvijek mu moramo stremiti". "Svatko od nas je svaki dan dužan dokazivati domoljublje, dati najviše što može i zna, bez ostatka, u skladu s Tuđmanovom: 'Sve za Hrvatsku', Hrvatsku ni za što".

"Hvala vam što ste bili vjerni stranci u teškim godinama, kad je umro Tuđman, kad su nas nazivali strankom opasnih namjera i u zadnje dvije godine. Budimo ponosni na stranačke pobjede i ne dozvolimo da nam pobijeđeni predbacuju naše pobjede", govorila je premijerka.

Kosor je poručila da se danas otvara nova knjiga HDZ-a. Na izjavu: "Moramo širom otvoriti vrata mladima", dobila je najveći pljeska i ovacije, a onda je izjavila: "Naravno da mladi sada najviše plješću". HDZ-ovoj omladini sigurno će se svidjeti njezina izjava da će prva prilika za mlade biti sastavljanje lista za parlamentarne izbore.

Evo, zašto se netko želi učlaniti u HDZ...

Atmosfera u dvora se pretvorila u stadionsku kada je rekla da ćemo i EU govoriti hrvatski jezik. Zatim nam je objasnila zašto ljudi masovno ulaze u HDZ: "Kada su ciglama gađane stranačke prostorije HDZ-a, mnogi od 18 do 85 godina rekli su: 'E, sada ulazimo u HDZ'".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.