HDZ-ov šef gradske firme odustao od kupovine limuzine od 340.000 kuna

Foto: komunalno.vio-zapresic,123rf

KOMUNALNA firma iz Zaprešića kojoj je na čelu Željko Majcen odustala je od nabave luksuzne limuzine čija je procijenjena vrijednost 270.000 kuna bez PDV-a. Odnosno, s PDV-om, auto bi koštao nešto više od 340.000 kuna.

>> HDZ-ov šef gradske firme kupuje limuzinu od 340.000 kuna, mora biti metalik sivi dizelaš od 190 konja

Nije im pristigla nijedna ponuda


Iako je gradska tvrtka Zaprešić d.o.o. sredinom siječnja objavila natječaj o kupnji, a zatim, u odgovoru Indexu početkom veljače naglasila kako se natječaj ne poništava, već ide dalje, danas je na Narodnim novinama ipak objavljena odluka o poništenju nabave luksuzne limuzine.

Kao razlog poništenja naveli su kako im nije pristigla nijedna ponuda.



190 konjskih snaga

Prema tablici s traženim tehničkim specifikacijama, tvrtka kojoj je Majcen direktor, zahtijevala je luksuzni automobil metalik sive boje, dok je unutrašnjost morala biti crna. Automobil je trebao biti dizelaš od najmanje 190 konjskih snaga.



Osim toga, automobil je morao imati i svu silu serijske i dodatne opreme. Primjerice, morao je imati pogon na sva četiri kotača, ABS, sustav protiv proklizivanja pogonskih kotača, elektronski sustav stabilnosti, tempomat za održavanje razmaka, ali i trozonski klima uređaj, parking senzore naprijed i nazad, sjedalo s memorijom, sklopive stoliće na naslovima prednjih sjedala, radio sa zaslonom osjetljivim na dodir, srebrne uzdužne krovne nosače ili pak otvaranje i zatvaranje prtljažnika pokretom noge.

Željko Majcen, osim što je direktor gradskog komunalnog poduzeća, također je rizničar HDZ-a Zaprešić.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.