Obuljen Koržinek (HDZ) brani HDZ-ovo uhljebljivanje Kerumova dirigenta

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

MINISTARSTVO kulture i medija oglasilo se nakon medijskih napisa o spornom aneksu ugovora kojim se u splitski HNK uhljebljuje dirigent Jure Bučević, šef Opere i bivši gradski vijećnik stranke Željka Keruma. 

Ministrica Nina Obuljen Koržinek u odgovoru na naš upit stala je u obranu angažmana Kerumova dirigenta. Najprije je pohvalila rad aktualnog intendanta splitskog kazališta, svog stranačkog kolege Srećka Šestana.

Ministrica kaže da je intendant super radio, a Kazališno vijeće mu dalo negativnu ocjenu

A to znači da je njeno mišljenje suprotno stavu Kazališnog vijeća HNK Split. Ono je Šestanu baš prije nekoliko dana većinom glasova odbilo usvojiti programsko i financijsko izvješće za 2021. godinu, što je dovoljno za njegovo razrješenje. Ministrica, pak, Šestanov rad ocjenjuje drugačije.

"U kulturi kao i svim drugim područjima relevantni su rezultati, stoga mogu samo komentirati da je intendant Srećko Šestan uspješno programski i poslovno vodio kazalište prije krize, a tijekom pandemije je uspio održati mnoge programe, pogotovo Splitskog ljeta", kazala je Obuljen Koržinek osvrnuvši se potom na Bučevićev aneks ugovora. 

"Bučevićem su zadovoljni i ansambl i publika, ovdje vidim samo političke komentare"

"Koliko sam upućena, aneksom ugovora omogućio je sklapanje ugovora o radu na određeno vrijeme nakon prestanka mandata Jure Bučevića - dirigenta i ravnatelja Opere HNK Split s čijim je radom bio zadovoljan i ansambl i publika. Supotpisom bivšeg gradonačelnika na taj aneks suglasnost je dao osnivač, Grad Split. U medijskim napisima oko ove situacije vidim samo političke komentare, bez da se objektivno vrednuje rad kazališnih djelatnika, bez obzira kojoj političkoj opciji oni pripadali, što me kao ministricu kulture i medija posebno žalosti", poručila je ministrica. 

"Objektivno vrednovanje rada kazališnih djelatnika" uskoro će dati druge institucije kojima smo poslali upit je li ovaj aneks zakonit i što planiraju po tom pitanju poduzeti. 

Za aferu se pročulo kad je ravnateljica Drame dala ostavku

Ministarstvo kulture i medija upitali smo je li aneks ugovora zakonit i ako nije, što namjeravaju poduzeti, no na to pitanje nisu odgovorili. 

>> U splitsko kazalište uhljebljen Kerumov dirigent. Ova je žena iz revolta dala ostavku

Podsjetimo, afera s Kerumovim dirigentom izašla je na vidjelo nakon što je ravnateljica Drame iste ove kazališne kuće, Marina Vujčić, iz revolta podnijela ostavku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.