PARLAMENTARNI IZBORI

HDZ-ova potpredsjednica DIP-u tvrdi da na nekim listama nema dovoljno muškaraca

Foto: Patrik Macek/Pixsell

U PONOĆ je istekao rok za predaju kandidacijskih lista za parlamentarne izbore, a slijedi provjera kandidata, nakon čega počinje službena kampanja.

Potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva Ana Lovrin rekla je jutros u HRT-ovoj emisiji U mreži Prvog da je sutra sjednica DIP-a te da imaju rok od 48 sati, koji istječe u četvrtak u ponoć.

Lovrin je rekla da ima dosta lista koje nemaju ravnomjernu zastupljenost spolova, uključujući i liste s nedovoljnom zastupljenošću muškaraca.

"Primijetili smo da ima dosta lista koje nemaju ravnomjernu zastupljenost spolova, to se odnosi na muškarce jednako kako i na žene. Dakle, ima lista gdje nema dovoljne zastupljenosti muškaraca, prema tome sve ćemo točno utvrditi u 48 sati, potom će se uputiti prekršajni prijedlozi za one liste koje nisu poštovale Zakon o ravnopravnosti spolova", rekla je Lovrin.

Navela je kako su zaprimljene 192 liste, od kojih 187 stranačkih i pet neovisnih, te da ima podosta posla na analizi jer je na svim listama najmanje 2600 kandidata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.