HDZ-ov župan koji se hvalio podmetanjem požara došao na požarište kod Splita

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban stigao je na požarište u Žrnovnici. Pred vatrogascima je duga i neizvjesna noć, a HDZ-ov župan posjetio je vatrogasce i kratko porazgovarao s novinarima.

"Tužno je. Žao mi je ovih ljudi i vatrogasaca koji praktički cijelo ljeto nisu imali slobodno", naglasio je župan, prenosi Dalmacija Danas.

Žrnovnica požar blizu kuća 🚒

Objavljuje DalmacijaDanas u Utorak, 27. kolovoza 2024.

Kaže da ga slike iz Žrnovnice vraćaju na početak njegovog mandata 2017. godine.

"Puno smo ulagali u vatrogasce i opremu, takva je i meteorološka godina, ali ne treba kriti da među nama ima i zlih ljudi", rekao je Boban.

Dodao je da nijedna kuća nije izgorjela.

"Pred ovim ljudima je duga i besana noć", poručio je.

Boban priznao podmetanje požara 

Podsjetimo, Boban se u svibnju 2021. tadašnjoj ministrici turizma Nikolini Brnjac hvalio da je on inscenirao požar koji je 2005. godine otjerao holivudske filmaše. Paljenjem scenografije želio je uvjeriti tadašnjeg ministra kulture da mora povući dozvole za snimanje filma Omen 666.

"Narod se diga na noge jer je vidija scenarij filma, a to je bija film Omen 666, Demien, sotona mala i tako dalje, i tako dalje... Da najgore bude, treba je iz Dujmova groba onaj mali izać s crnon rukom, mali đava. I mi to čujemo, i ja govorin Biškupiću, a on onakav je, je li, veli šta ti je, triba para, šta Bobane zafrkaješ, triba para... Oni su to plaćali u suvom zlatu, Amerikanci...

Međutin, nismo se mogli nikako dogovoriti i ja napravin drugi scenarij. Nije me tija primiti i ja se diga u četiri ure i otiša gori u Zagreb i čekan ga u 7 ujutro ispred ureda, jel, ne može me mimoići. Doša ja gori, a ode javljan ekipi da ću in poslati signal na mobitel kad san kod njega i da me oni kao zovu i kažu da je zapaljena Salona. To san ja inscenira", rekao je ponosno župan Boban tadašnjoj ministrici turizma.

Župan Boban, inače, smatra da je ispravno postupio.

Policija je tada rekla da će istražiti slučaj, a prema izjavi irskog redatelja Johna Moorea, nastala šteta iznosila je pola milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.