HDZ-ovac odgovorio na optužbe čelnika MOST-a: Nije istina da imam veću plaću od Petrova

Foto: FAH

GRADONAČELNIK Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač demantirao je tvrdnje čelnika Mosta Bože Petrova da ima veću plaću od njegove kao gradonačelnika Metkovića te da grad ima dugove od 9 milijuna kuna.

"Što se mene osobno tiče sigurno sam jedan od gradonačelnika s najmanjom plaćom u Hrvatskoj", rekao je Jenkač na konferenciji za novinare, koju je sazvao kako bi demantirao navode Petrova u HTV-ovoj emisiji "Otvoreno" u kojoj je kazao kako gradonačelnik Novog Marofa ima plaću od 11,5 tisuća kuna, a da njegovi zamjenici "volontiraju" za naknadu od 4 tisuće kuna. Petrov je na taj način uzvratio čelniku Reformista Radimiru Čačiću, koji ga je u izbornoj kampanji prozvao da metkovska gradska uprava košta 1,5 puta više od one Novog Marofa, iako su približno isto veliki gradovi.

"Naš volonter zaista radi kao – volonter, a moja plaća je za razliku od plaće gradonačelnika Novog Marofa 9,5 tisuća kuna. Također, Metković funkcionira puno bolje od Grada Novog Marofa, čija je lokalna samouprava zadnje četiri godine završila u minusu od 9 milijuna kuna", rekao je tada Petrov.

Pokazao novinarima isplatnu listu

Kako bi dokazao da je neistinito prikazao njegovu plaća, Jenkač je novinarima pokazao isplatnu listu, na kojoj je vidljivo da mu je isplaćeno oko 9,5 tisuća kuna, a da mu je stvarna plaća 10,1 tisuća kuna. Naveo je i niz mjera štednje koje su u Novom Marofu provedene otkad je došao na vlast na prijevremenim izborima u ožujku ove godine.


Napomenuo je kako su smanjene plaće zaposlenih u gradskoj upravi i ustanovama koje se financiraju iz proračuna, kao i naknade vijećnicima, što je sve zajedno, tvrdi, rezultiralo uštedama na godišnjoj razini od 680 tisuća kuna. Jenkač je rekao i da gradska uprava ima samo 13 zaposlenih, što je čini jednom od najmanjih u državi. Predstavio je podatke istraživanja "štedljivosti" gradova, prema kojima je Novi Marof u samom vrhu.

"Gradska uprava troši na plaće oko 3,7 milijuna kuna. Đurđevac, koji je manji od Novog Marofa, troši oko 9 milijuna kuna, a Metković troši  oko 8,8 milijuna kuna na plaće. Ti gradovi imaju i veći broj zaposlenika iako su iste veličine ili manji od Novog Marofa", kazao je Jenkač.

Petrovu i Čačiću poručio je kako ne želi ulaziti u njihove rasprave, apelirajući da ubuduće iznose točne podatke. Potvrdio je da od HTV-a traži objavu demantija navoda Bože Petrova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.