HDZ-ovac tuži općinu. Traži učiteljski stan na moru iako ne radi u školi 33 godine

Foto: Google Maps, Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik HDZ-a tužio je općinu Sali i traži učiteljski stan na rivi jer ga je koristio prije 33 godine, piše Jutarnji list.

Rade Šimičević, HDZ-ov zastupnik, član četiriju saborskih odbora, vjeruje da zbog toga što je prije 33 godine radio u Osnovnoj školi "Petar Lorini" u Salima, a njegova supruga Vesna do 1994. godine, i što su tada živjeli u učiteljskom stanu, koji su, kao i svi drugi prije i poslije njih, dobili isključivo na korištenje s obavezom da ga vrate kad im prestane radni odnos - ima pravo na taj stan.

Gotovo puna tri desetljeća supružnici Šimičević zadržali su ključ od tog školskog stana te bi u ljetnim mjesecima, kad bi se učiteljica koja je stan dobila na korištenje poslije njih vratila kući u Zadar, boravili u njemu za svojih ljetnih posjeta Salima. Besplatno.

Tužili općinu

Na to se, kažu mještani, "uime dobrih starih vremena" nisu bunili. Sve dok općini Sali nije stigao sudski poziv za ročište - Šimičevići ih tuže za ometanje posjeda. Sedamdesetak kvadrata stana u prvom redu do mora, u zgradi u kojoj su ukupno četiri školska stana, sagrađeno je u bivšem režimu samodoprinosima mještana "zbog interesa lokalne zajednice".

Stanovi su nekoć bili u fondu Grada Zadra, sada njime raspolaže Općina Sali i čuva ih za učitelje s kojima se potpisuje ugovor o korištenju stana. Na lijepoj je lokaciji, na katastarskoj čestici 18913, na obali, piše Jutarnji. Sali nije nikakav izuzetak, ta činjenica da škole u malim, ugroženim mjestima, pokušavaju osigurati učiteljski kadar rješavanjem stambenog pitanja opće je poznata. I učitelji je poštuju.

Općina: Vodi se postupak

Iz Općine su za Zadarski Tjednik rekli da je Općina odgovorila na tužbu i usprotivila se tužbenom zahtjevu Rade Šimičevića te da je u tijeku sudski postupak koji se vodi pred Općinskim sudom u Zadru. Kažu da se radi o namjenskom stanu kojeg koriste učitelji za vrijeme svog radnog odnosa i koji je u vlasništvu Općine Sali. 

Kako su naveli iz Općine, predmet spora je općinski stan koji je strogo namjenski, a namjena mu je da ga koriste nastavnici osnovne škole u Salima za vrijeme dok su u radnom odnosu u istoj. Škola “Petar Lorini” u Salima održava nastavu od 1. do 8. razreda koju pohađa 71 učenik i zapošljava 31 djelatnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.