Potop: Za Kerumovu stranku glasalo 2.200 birača u dvije izborne jedinice, Fani dobila 68 glasova

Foto: Index

ŽELJKO KERUM - Hrvatska građanska stranka doživjela je totalni potop na izborima. HGS-a više nema na političkoj karti Hrvatske jer su u dvije izborne jedinice, IX. i X. dobili tek nešto više od 2.200 glasova.

Nije pomoglo ni što je ime stranke dopunjeno imenom i prezimenom osnivača i predsjednika uoči izbora. Kerum je govorio da ima sigurnih 25 tisuća glasova, no to se ipak pokazalo pretjeranim. Podrška donedavnom saborskom zastupniku i bivšem gradonačelniku Splita zapravo je deset puta manja. Kerum sinoć nije djelovao razočaran, čak je i najavio da će se za godinu i pol dana ponovno kandidirati za gradonačelnika, no sa ovakvom podrškom pitanje je ima li to uopće smisla.

Kerum dobio tisuću glasova: HGS u X. izbornoj jedinici bolji tek od A-HSP-a, SRP-a i HKDU-a

U X. izbornoj jedinici HGS je dobio nešto više od 1.500 glasova, što je bilo dovoljno tek za 12. mjesto. Ispred Keruma našli su se Živi zid, Pametno, Konzervativci i pravaši, U ime obitelji, ORaH, Reformisti, Zora, Bandić Milan. Slabiji od HGS-a su tek A-HSP, SRP i HKDU. 

Šef Kerum je dobio tisuću i nešto sitno glasova, šurjak Petroslav Sapunar i Miranda Ivanišević Dvornik po 38, Saša Horvat, brat supruge Fani i zadnji na listi, tek osam.

Ostala mu samo rodbina: U IX. izbornoj jedinici HGS najnepopularnija opcija

Još je gore HGS prošao u IX. izbornoj jedinici. Sa niti 700 glasova ukupno ispali su najnepopularnija politička opcija ponuđena za ove izbore.

Donedavnu saborsku zastupnicu i Kerumovu sestru Nevenku Bečić zaokružio je 161 birač, rođaka i zamjenika Juru Šundova 59 birača, nećakinju Željku 37, nećaka Josipa 20, dok je supruga Fani dobila 68 glasova.

Rezultati su još porazniji kada se zna da je ova izborna jedinica obuhvatila i rodne Kerume u Ogorju. Dugogodišnji analitičari splitske političke scene već su zlobno primijetili da je Kerumu ostala tek rodbina da mu da glas, što i nije daleko od istine. 

Kerum je u kampanju krenuo sloganom "Istina je spora, ali dolazi na vidjelo". Pod marjanskim križem nekoliko je puta zazvao i Božju pomoć da mu udjeli snage. Ništa nije pomoglo. Sinoć, kada se istina napokon doznala, Kerum je vjerojatno zažalio što je došla na vidjelo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.