Hitler je svoje vojnike htio opskrbiti seks lutkama kako bi izbjegli spolne bolesti

ADOLF Hitler 1940. godine je naredio izradu lutaka na napuhavanje, koje su trebale biti dijelom standardne vojničke opreme, kako bi spriječio epidemiju spolnih bolesti među svojim borcima.

Njemački vojnici su se očito malo previše zabavljali u Parizu, pa su nacistički znanstvenici razvili plastične lutke kodnog imena "sintetičke tješiteljice", piše The Sun. Vojnici su toliko često bili s prostitutkama da su mnogi od njih bili nesposobni za borbu na prvim crtama linije. "Najveća opasnost u Parizu je raširena i nekontrolirana prisutnost kurvi. Naša je dužnost spriječiti vojnike da riskiraju svoje zdravlje zbog kratkotrajnih avantura", napisao je Himmler Hitleru 1940. godine.

Hitler je osobno odobrio plan izrade plavokosih i plavookih lutaka koje su bile dovoljno male da stanu u ruksak, a nacistički vojnici su ih testirali u okupiranom Jerseyu. I sam Himmler je bio impresioniran pa je odmah naručio 50 komada za svoje trupe.

Međutim, 1942. godine je program sasječen do korijena jer su njemački vojnici odbili nositi lutke, bojeći se potencijalnog sramoćenja pred britanskim vojnicima ukoliko padnu u njihove ruke. Do ovih spoznaja o Hitlerovom tajnom projektu "Borghild" došao je Graeme Donald, koji je radio istraživanje o povijesti lutke Barbie, koja je stvorena na temelju postratnih njemačkih lutaka za seks. "Na kraju je ideja lagano isparila, a sve lutke su uništene u bombardiranju Dresdena", kazao je Donald.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.