Hoće li se ponoviti nasilje: U susret novom Gay Prideu izložba fotografija s prve splitske parade ponosa

PREOSTALO je još manje od dva mjeseca do novog Gay Pridea u Splitu, a u petak se u Info zoni otvara izložba fotografija s prve splitske parade ponosa. Izložbu organiziraju udruge Domine, Kontra i Iskorak, a u dva mjeseca, koliko je trajao natječaj, odazvalo se 22 autora sa ukupno 435 fotografija. 

Na izložbi će biti predstavljeno 13 autora s 20 fotografija većih dimenzija te 85 fotografija manjih dimenzija. Izložba prikazuje potpuno novi pogled na Pride iz različitih perspektiva. Neki su fotografi, naime, snimali iz same povorke, a drugi van povorke dajući organizatorima uvid u neke situacije koje dosad nisu imali prilike vidjeti.

Veselje i mržnja

Sve se tako pokrilo. Od predivnih fotografija vesele družine koja se bezbrižno okupila u Đardinu do kaotičnih fotografija povorke koju su na kraju Marmontove dočekali s kamenjem, bocama i ostalim.

Podsjetimo što se dogodilo 11. lipnja 2011. godine i ne dopustimo da se tako nešto ponovi, poručuju organizatori. Novi Pride održat će se 9. lipnja na istoj ruti kao i lani.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.