Hodač za život: Nisam za abortus. Neka ćaće vide šta su im ćeri radile na fakultetima

Foto: RTL

"Hod za život" održan je danas u tri grada. U Varaždinu se okupilo oko 500 stanovnika, ali i pedesetak prosvjednika s porukom "Varaždin za slobodu". Prvi put je održan "Hod za život" u Sinju i Opuzenu. Pridružili su im se građani iz Metkovića i Ploča kao i drugih mjesta neretvanskog kraja.

"Zaštitimo žene, Hrvatsku, obitelj, nerođene jer oni nemaju pravo glasa. Ako mi ne kažemo za njih 'Dajte im život', tko će se za njih boriti", rekla je koordinatorica "Hoda za život" u Opuzenu Ana Postremovski, prenosi RTL.

"Neka ćaće vide šta su im ćeri radile"

"Zagovaramo život od začeća do prirodne smrti i želimo biti jaki glas za glas nerođenih", poručila je Leona iz Opuzena.

"Nisam za to da te abortiraju. Neka im ćaće vide šta su im ćeri radile na fakultetima", rekao je hodač Mustafa iz Opuzena.

U Karlovcu održan Pride, sudjelovalo stotinjak ljudi

Kroz karlovačko središte u subotu je prošla povorka ponosa, Karlovac Pride, koju je organizirao aktivist za prava spolnih manjina Marko Capan, sudjelovalo je stotinjak osoba, a nije zabilježen nijedan incident. Događaj je osiguravala policija, a prosvjednici su uz pratnju ritmičke sekcije Drum 'n' bijes nosili zastave u duginim bojama i natpise "Ponosni na naš Karlovac, grad susreta", "Nemamo vremena za mržnju, zauzeti smo ljubljenjem", "Četiri rijeke, jedna ljubav", "Adam i Steva" i slično.

"Vrijeme je da se ljudska prava i slobode prošire cijelom zemljom"

Aktivist Leonardo Pierobon je rekao da nosi hrvatsku zastavu jer želi živjeti u uključivoj zemlji koja je otvorena svim svojim građanima. "Volim Hrvatsku i želim živjeti u zemlji koja je otvorena za sve nas", dodao je. Capan je izjavio kako je "vrijeme da se ljudska prava i slobode prošire cijelom zemljom jer LGBT osobe također imaju pravo na dostojanstven život i na kvalitetu života". Rekao je da se mnogi plaše izjasniti kao pripadnici spolnih manjina iz različitih razloga.

Pozvao je one koji skrivaju svoj seksualni identitet da "korak po korak" savladaju strah i "postanu vidljivi, dio cjelovite promjene grada". Najavio je i prvi Pride u Puli za dva tjedna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.