Hollande i Obama pozivaju na smirivanje strasti: "Moramo biti ujedinjeni u borbi protiv ISIS-a"

Foto: FAH

FRANCUSKA i Sjedinjenje Američke Države pozvale su u utorak Tursku i Rusiju da izbjegavaju eskalaciju napetosti nakon rušenja ruskog bombardera.

Sve zemlje trebale bi djelovati zajedno u borbi protiv Islamske države, složili su se Obama i Hollande na sastanku u Washingtonu.

"Možemo samo žaliti zbog rušenja aviona i radit na tome da se spriječi eskalacija napetosti", kazao je francuski predsjednik Francois Hollande. Dodao je da NATO i dalje prima informacije iz Turske kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo.

"Turska, kao i svaka druga država, ima pravo braniti svoj teritorij i svoj zračni prostor", kazao je američki predsjednik Barac Obama, priznavši da niti on trenutno nema mnogo informacija o rušenju aviona.

U pismo koje je Turska poslala Vijeću sigurnosti UN-a stoji da su turske vlasti punih pet minuta upozoravale dva ruska bombardera da se približavaju turskom zračnom prostoru. Ankara, pak, tvrdi da su turski lovci F-16 srušili ruski avion koji se u turskom zračnom prostoru nalazio svega 17 sekundi.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.