Horvatinčićeva tužba protiv djece Talijana koje je usmrtio na čekanju dok se ne riješi kazneni postupak

Foto: FAH

TRGOVAČKI sud u Splitu donio je rješenje o prekidu postupka u kojem Tomislav Horvatinčić traži naknadu štete na jahti Santa Marina od djece Talijana koje je usmrtio u pomorskoj nesreći kod Šibenika u ljeto 2011. godine.

Na prošlom ročištu njegov odvjetnik zatražio je prekid postupka do pravomoćnog okončanja kaznenog postupka koji se vodi za izazivanje nesreće u kojoj su poginuli Francesca i Marinelda Salpietro. Horvatinčić je u tom postupku zasad nepravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu zatvora.

Horvatinčić kriv za sudar i smrt Talijana, a od njihove djece traži da mu plate štetu?!

Kako smo već pisali, Horvatinčić je Trgovačkom sudu Splitu podnio tužbu na 214 tisuća eura za naknadu štete na jahti te je naveo da je do sudara došlo krivnjom jedrilice Santa Pazienza koja je nepotrebnim i protupravnim manevrom presjekla put njegovoj jahti i tako prouzročila sudar, što je u koliziji s rezultatima kaznenog postupka. 

Za nesreću nadležni hrvatski sudovi

Splitskom sudu stigao je i prijevod odluke Vrhovnog kasacijskog suda Republike Italije. Po Horvatinčićevim zastupnicima utvrđena je nesporna nadležnost hrvatskih, a ne talijanskih sudova te je okončan postupak po tužbi Federica i Gaiae Salpietro, koji su od Horvatinčića pred sudom u Padovi zatražili isplatu višemilijunske odštete za smrt njihovih roditelja.

Sutkinja Nevenka Marunica nije se složila sa takvom interpretacijom odluke talijanskog suda jer nije pronašla da su odbacili tužbu Federica i Gaiae Salpietro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.