Hoto grupa: "Godinu završavamo sa prihodima preko 100 milijuna kuna"

HOTO grupa Tomislava Horvatinčića u priopćenju je demantirala pisanje nekih medija da se pokreće ovrha protiv njih zbog navodnih dugova izvođačima na projektu Centar Cvjetni.

"Hoto grupa redovito namiruje sve obveze prema partnerima pa tako i spomenutoj tvrtki Tehnika d.d. U ovome trenutku Hoto grupa izmirila je 80 posto ukupne vrijednosti ugovora sklopljenih s izvođačima radova i partnerima na Centru Cvjetni", pišu iz Hoto grupe te dodaju kako će ostatak ugovora sa izvođačima isplatiti nakon okončanog obračuna i primopredaje svih završenih poslova i to prema obračunskim fazama.

"Prije vremena isplatili 2,2 milijuna eura kredita"

Tvrde kako garaža i trgovački centar u Centru Cvjetni funkcioniraju bez poteškoća te "generiraju" značajna financijska sredstva. "Hoto grupa je iz redovnog poslovanja trgovačkog centra za samo osam mjeseci prijevremeno isplatila kredite u iznosu 2,2 milijuna eura, što potvrđuje činjenicu da se financijske obaveze Hoto grupa d.o.o. u cijelosti mogu servisirati samo iz funkcioniranja trgovačkog centra i poslovanja garaže", pišu iz tvrtke Tomislava Horvatinčića.

Dodaju kako će se prodaja stanova intenzivirati tek kada se obavi pregled stanova te oni dobiju uporabnu dozvolu. Tvrde kako su i prije kraja tehničkog pregleda i dobivanja uporabne dozvole "zainteresiranim kupcima" već prodali stanove u vrijednosti od 7,8 milijuna eura, a prosječna cijena kvadrata je 7,228 eura. "Zbog velike potražnje stanova i više od 100 predbilježenih kupaca naša su očekivanja da će ostatak stambenih jedinica biti prodan u neposredno nadolazećem razdoblju", pišu iz Hoto grupe i dodaju kako vrijednost preostalih stambenih jedinica prelazi 30 milijuna eura.

"Godinu ćemo završiti s prihodima preko 100 milijuna kuna"

Horvatinčićeva tvrtka Hoto kuće je prodala svih 569 stambenih jedinica te je samo prošle godine ostvarila prihod od 7,6 milijuna eura. "Kako se na projektu Centar Cvjetni radi o projektnom realiziranju, činjenica je da do travnja ove godine nismo bili u mogućnosti objekt staviti u funkciju. Stoga smo prihode od funkcioniranja trgovačkog centra i garaže počeli ostvarivati tek od travnja ove godine. S ponosom ustvrđujemo da će Hoto grupa ovu poslovnu godinu završiti s prihodima preko 100 milijuna kuna", zaključuju iz Hoto grupe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.