Hraneći se travom nestali 19-godišnjak preživio 12 dana u australskoj divljini

JAMIE NEALE, 19-godišnji avanturist iz Londona, pronađen je u Australiji iscrpljen, ali živ, nakon što je prije 12 dana netragom nestao u nepreglednoj australskoj divljini, pored mjesta Katoomba.

Helikopteri ga više puta nadletjeli

Mladić je 3. srpnja krenuo u, kako je mislio, laganu šetnju kroz Plave planine Novog Južnog Walesa. No, putem se izgubio. Kako je kasnije ispričao, preživio je jedući sjemenke i travu, a spavao je pod balvanima. Kaže da su ga spasilački helikopteri nekoliko puta nadletjeli, no da ga nisu vidjeli iako im je mahao.

Ekipa od 60-tak ljudi, potpomognuti helikopterom, već je gotovo odustala od potrage kada se mladić najedanput pojavio ispred dvojice šetača. Oni su odmah obavijestili spasilački tim koji je pokupio mladog Britanca.

"Odustani, naš sin je mrtav"

Od njega je digao ruke čak i otac, dok majka nije gubila nadu da će ga naći živog. "Svojoj sam ženi rekao: `Odustani, naš sin je mrtav`. No, vratio se iz mrtvih. Uvijek sam govorio da je on jak dečko", rekao je otac sretnog 19-godišnjaka. 

Otac je, naime, doletio u Australiju kako bi se pridružio potrazi za Jamiem. I kada je izgubio svaku nadu te kada se trebao ukrcati u zrakoplov za London, u zračnoj luci su ga obavijestili da mu je sin pronađen živ.

"On je valjda jedini tinejdžer na svijetu koji u takve avanture ide bez mobitela", rekao je presretni otac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.