HRT o tinejdžeru koji im je iz tarot karata čitao budućnost: To je zabavno i ležerno

Screenshot: HRT

U HRT-ovoj emisiji Kod nas doma prikazan je prilog o 16-godišnjem Luki B. koji "čita" budućnost iz tarot karata.

>> HRT doveo 16-godišnjaka da im iz tarot karata čita budućnost i govori o pandemiji

"Ovaj momak zna što nam nosi budućnost", počinje HRT-ov prilog. "Nije vidovnjak ni prorok, zove se Luka B., uskoro će 17, ide u srednju školu, a budućnost doznaje uz malu pomoć prijatelja, brojki, karata, numerologije i tarota", nastavlja se.

Pitali ga o kraju pandemije

Mladić, čiji je puni identitet objavljen u prilogu, objašnjavao je kako se radi tarot, a počeo je, kaže, kad je prijateljici predvidio prekid veze.

HRT u prilogu naglašava da je mladić završio dva tečaja tarota i jedan numerologije, a zamolili su ga da prorekne budućnost i kada će završiti pandemija.

"Što se tiče korone, šestica ne govori o potpunom završetku, ne možemo reći da će ona potpuno završiti, možemo reći da će se na jesen malo primiriti", rekao je mladić u prilogu koji je HRT sada uklonio s društvenih mreža.

HRT: Našli smo tinejdžera kojeg zanimaju stari hobiji

Pitali smo HRT kako i zašto je ovaj prilog nastao te smatraju li da je ovakav sadržaj u skladu s politikom javne televizije. Ovo je njihov odgovor:

"U eri digitalnog doba, u kojem tinejdžeri više borave na društvenim platformama nego igdje drugdje, u kojem svoje slobodno vrijeme koriste pred malim ekranima, a pametni uređaji sastavni su dio njihovog odrastanja i utječu na nedostatak socijalne interakcije, novinarka emisije Kod nas doma pronašla je jednog sasvim neobičnog tinejdžera kojeg zanimaju hobiji nastali prije ere digitalnog doba. 

Šesnaestogodišnjeg Luku B. iz Zagreba zanima ljudska psiha, međusobni odnosi, utjecaj naše osobnosti i odluka na buduća zbivanja.

"Njegova promišljanja nisu relevantna"

Njegova namjera je, kad odraste, studirati psihologiju. Novinarka naglašava da 'nije vidovnjak, niti prorok' te na zabavan, ležeran način s dozom humora pristupa neobičnoj zanimaciji jednog tinejdžera. 

Svrha priloga ni u kom slučaju nije imala namjeru predviđati budućnost, a njegova promišljanja o ljudskoj psihi i svakodnevnim temama ne smatraju se relevantnima - niti imaju ikakva znanstvena uporišta - te ne odražavaju stav emisije Kod nas doma i HRT-a", piše u objašnjenju HRT-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.