HRT (opet) skinuo film s krađom Tuđmanovih kostiju. Sad zbog pokojnog Tuđmanovog sina

Foto: Screenshot, Hina

HRT je ponovno s programa skinuo Brešanovu komediju Koja je ovo država u kojoj se ukradu kosti Franje Tuđmana iz groba. 

Film se trebao prikazati sutra u 21 sat na drugom programu HTV-a, no baš kao i prije gotovo dva mjeseca to se neće dogoditi.

Naime, ovoga je put HRT skinuo film s programa zbog pogreba Tuđmanovog sina Miroslava koji je od posljedica koronavirusa preminuo u nedjelju. 

Naime, sutra kada je trebao biti prikazan film održava se njegov pogreb.

S HRT-a su Indexu na upit odgovorili da će "film Koja je ovo država biti prikazan idući četvrtak, 11. veljače, u terminu i u sklopu redovnog Ciklusa hrvatskog filma na HTV-2".

Na upit zašto je film skinut iz prvotnog termina nisu odgovorili. 

HRT je isti Brešanov film s programa skinuo i u prosincu. 

Film HRT skinuo u prosincu nakon što je Zekanović digao buku u saboru

"Glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević je danas, nakon pregledanog filma, donio odluku da je spomenuti film neprimjeren emitiranju na godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, te će biti emitiran u nekom od narednih termina Ciklusa hrvatskog filma četvrtkom", naveo je HRT tada u priopćenju.

Buku oko filma u prosincu je digao saborski zastupnik Hrvoje Zekanović koji smatra problematičnim to što u filmu netko ukrade Tuđmanove kosti. Posebno mu smeta što se, kako je kazao, taj film planirao pustiti na obljetnicu Tuđmanove smrti.

Film Koja je ovo država govori o suicidalnom generalu, ministru u hrvatskoj vladi koji se dobrovoljno zatvori u zatvorsku ćeliju i roditeljima (Hrvati, Srbi i Bošnjaci) koji ukradu lijesove s ostacima pokojnih predsjednika Hrvatske i Srbije ne bi li prisilili svoje vlade da napokon pronađu grobove njihove djece koja su poginula u ratu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.