14 Slovenaca s krivotvorenim testovima na koronu pokušalo ući u Hrvatsku

Ilustracija: MUP

GRANIČNA policija u Istri otkrila je u posljednja dva dana na graničnim prijelazima Plovaniji i Kaštelu krivotvorene nalaze PCR i antigenskih testova kod 14 slovenskih državljana, izvijestila je u ponedjeljak istarska policija. 

U subotu su policijski službenici na graničnome prijelazu Plovaniji utvrdili da je šestero slovenskih državljana počinilo kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Najprije su u 12.15 sati na taj granični prijelaz stigli 42-godišnjakinja i 57-godišnjak, koji su imali negativne nalaze antigenskog testa, no policijski službenici su utvrdili da je na njima prepravljen datum njihova izdavanja. Već oko 13 sati stigli su 53-godišnjak i 18-godišnjak, koji su imali pozitivne nalaze PCR testova kao dokaz da su preboljeli covid-19, no provjerom sa zdravstvenom ustanovom koja je navodno izdala testove utvrđeno je da se uopće nisu testirali.

Posljednji slučaj otkriven je u 14.45 sati, kada su policijskim službenicima 43-godišnjak i 46-godišnjakinja dali na uvid negativne nalaze PCR testova, no provjerom je utvrđeno kako se ni oni nisu testirali. 

Krivotvoreni nalazi testova otkriveni su i u nedjelju. Policijski službenici na graničnome prijelazu Kaštelu u 11.15 sati kontrolirali su dvije slovenske državljanka u dobi od 22 godine, koje su predočile pozitivne nalaze PCR testa kao dokaz da su preboljele covid-19, no provjerom je utvrđeno kako su testovi izdani na drugo ime te da se djevojke nisu ni testirale.

Pola sata poslije na taj je granični prijelaz stigao 41-godišnji slovenski državljanin s dvoje malodobne djece, za koje je dao na uvid negativne nalaze PCR testova, no provjerom je utvrđeno da se djeca nikad nisu testirala.

Posljednji slučaj dogodio se u 16.10 sati također na graničnome prijelazu Kaštelu, kada su policijski službenici kontrolirali 45-godišnjakinju i 45-godišnjaka s dvoje malodobne djece. Slovenski državljani predočili su policijskim službenicima pozitivne nalaze PCR testova kao dokaz da su preboljeli covid-19, no provjerom je utvrđeno kako su testovi izdani na drugo ime te da se nisu testirali.

Prema svim punoljetnim osobama poduzet će se odgovarajuće mjere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.