Hrvatska kršćanska koalicija: Izađite na izbore i glasajte po vlastitoj savjesti



"VRLO je važno izaći na izbore", poručila je građanima Hrvatska kršćanska koalicija (HKK). U priopćenju koje potpisuje predsjednik HKK Mario Dučić ističe se da uloga Crkve nije da građane savjetuje za koga glasati, već da podučava vjernike moralu, etici, pravednosti i milosrđu.

"A na svakome je pojedincu da prilikom izbora i davanja glasa nekoj političkoj opciji razmisli zalažu li se ljudi koje bira upravo za to. Zato pozivamo građane RH da izađu na izbore, dobro razmisle kome dati svoj glas te glasaju prema vlastitoj savjesti", stoji u Dučićevu priopćenju.

Stranke uoči izbora, tvrdi predsjednik HKK, građane bombardiraju sloganima, propagandom i obećanjima, ali konkretnih planova i rješenja je malo. "Nije ni čudo, stoga, da se vrlo često od običnog čovjeka može čuti kako njegov glas ionako neće ništa promijeniti, kako su svi političari isti i kako nam ni sa kime neće biti bolje", stoji u priopćenju.

HKK podsjeća kako je se kroz zadnje izbore, bilo da se radi o parlamentarnim, lokalnim ili predsjedničkim, postotak izlaznosti samo smanjivao. "Mnogi su, vođeni logikom da ništa ne mogu  promijeniti, odustali sudjelovati u demokratskom procesu", tvrde iz HKK pa dodaju:

"Koliko god nam se naš glas činio nevažnim, on pridonosi demokratskom procesu.  Na nama je da odlučimo hoćemo li prepustiti drugim ljudima, onim 40 do 50 posto koji izlaze na izbore, da odlučuju o našoj sudbini ili ćemo se jednom u četiri godine, kad nam se pruži prilika da nešto učinimo to i učiniti. Zato iziđite na izbore i učinite nešto za sebe i svoju djecu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.