Hrvatska obilježava Dan antifašizma, a Hasanbegović otišao svojima: U Jazovki pobrao ovacije

Foto: Twitter

DOK SE u Spomen parku Brezovica kraj Siska održavala svečanost u povodu Dana antifašističke borbe, tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović pojavio se kod Jazovke gdje se održava spomen žrtvama partizanskih zločina 1945. godine, javlja n1info.

U spomen za žrtve održava se sveta misa koju predvodi bjelovarski biskup, a njoj prisustvuje tehnički ministar Hasanbegović koji je u spomen na žrtve položio vijenac.

Okupljeni su njegov dolazak  pozdravili velikim pljeskom koji je trajao čak nekoliko minuta.

Također su se čuli zahtjevi za donošenje zakona o lustraciji, a tražila se i zabrana veličanja lika i djela Josipa Broza Tita.

Državni vrh pljunuo na antifašizam

Podsjetimo, na obilježavanju Dana antifašističke borbe u Spomen parku Brezovica nije se pojavio nitko od državnog vrha. Kao što smo već pisali, premijer u odlasku Orešković poslao je ministricu uprave Dubravku Jurlinu Alibegović, a Kolinda je za svoj izaslanika imenovala ni više ni manje nego zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i umjesto dolaska oglasila se tek čestitkom. Izaslanicu je poslao i predsjednik Sabora Željko Reiner.

Dan antifašističke borbe obilježava se u znak sjećanja na 22. lipnja 1941., kada je u šumi Brezovica pored Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred. Bila je to prva antifašistička postrojba ne samo u Hrvatskoj, nego i u ovom dijelu Europe. Obilježava se na dan 22. lipnja od stjecanja neovisnosti Republike Hrvatske.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.