Hrvatska vatrogasna zajednica: Zbog potresa smo imali 5 intervencija

Ilustracija: Igor Soban/PIXSELL

HRVATSKA VATROGASNA ZAJEDNICA (HVZ) objavila je priopćenje u vezi s angažmanom vatrogasaca nakon potresa te savjete o tome kako se ponašati u slučaju potresa.

"Zabilježeno je 5 vatrogasnih intervencija na području Grada Metkovića koje su uključivale sanaciju dimnjaka i puknutog stakla, a na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije na pojedinim mjestima došlo je do odrona što su vatrogasci sanirali vlastitim snagama, bez potrebe uključivanja vatrogasaca s područja drugih županija", stoji u priopćenju. 

"Važno je ostati smiren"

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je da je situacija pod kontrolom. "Podsjećamo građane da se prilikom potresa odmaknu od stupova, dalekovoda i građevina te da ne koriste dizala", rekao je Tucaković i dodao da nakon potresa treba izaći na otvoreno i osloboditi ceste vozilima hitnih službi. 

"Važno je i probati ostati smiren, isključiti vodu, plin i struju, slušati vijesti iz provjerenih izvora te slijediti upute žurnih službi", zaključio je Tucaković. U nastavku objavljujemo HVZ-ov plakat o tome kako se treba ponašati u slučaju potresa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.