Hrvatske šume se oglasile o porukama Plenkovićevih ljudi

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

DANAŠNJI Nacional objavio je poruke iz mobitela bivšeg šefa Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, koji je uhićen 2020. godine zbog afere Vjetroelektrane.

Osim poruka koje su izmjenjivali Jakupčić i glasnogovornik vlade Marko Milić, Nacional je objavio i poruke koje su izmjenjivali Jandroković, Filipović, koji je tada bio u Nadzornom odboru Hrvatskih šuma, te Krunoslav Katičić s Jakupčićem.

> Objavljeno kako glasnogovornik vlade od šefa Hrvatskih šuma traži uhljebljivanje

> Nacional: Ovo su poruke koje je bivši šef Hrvatskih šuma slao Marku Miliću

U porukama se spominje i glasnogovornik HDZ-a Zoltan Kabok.

Filipović i Jakupčić

Filipović: Kruno, nazovite me kad budete u prilici.
Jakupčić: Bilo je sve OK, dežuram.
Filipović: (šalje mu palac gore) Javite mi da znam što reći ljudima.
Jakupčić: Primljen je u paketu s drugima.
Filipović: Dogovoreno. Hvala.

Katičić, Kabok i Jakupčić

Nacional piše kako je glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić Jakupčiću proslijedio poruku Zoltana Kaboka, glasnogovornika HDZ-a:

"Poštovani g. Katičiću, nadam se da ste uživali na domjenku. Evo samo da se nadovežem na ono što sam jučer spominjao. Radi se o Josipu Juriću, diplomiranom magistru inženjeru šumarstva, a svakako bi htio radno mjesto u struci u Hrvatskoj. Bio je na razgovoru za pripravništvo u Hrvatskim šumama. Svaka pomoć bi dobro došla. Šaljem njegov CV. Hvala puno i lp, Zoltan."

Katičić je to proslijedio Jakupčiću, a Jakupčić mu nekoliko dana kasnije odgovara: "Imenjače, Josip Jurić će raditi u Upravi šuma podružnica Zagreb."

Katičić mu odgovara: "Hvala, to je bitno. Čujemo se."

Hrvatske šume: Sve je po zakonu

Stigao je odgovor Hrvatskih šuma. Prenosimo ga u cijelosti:

"Oba su radnika temeljem natječaja sklopila ugovor o radu na određeno vrijeme za osposobljavanje za samostalni rad u šumarstvu u svojstvu pripravnika - Niko Dujmović po Javnom pozivu objavljenom na web stranicama Hrvatskih šuma 4. srpnja 2018. u UŠP Buzetu, a Josip Jurić 24. siječnja 2020. godine u UŠP Zagreb. 

Po proteku pripravničkog staža, zbog potreba obavljanja poslova u šumarstvu, sukladno zakonskim propisima zaposleni su na upražnjenim radnim mjestima unutar sustava HŠ d.o.o. – obojica su radnici koji svoje radne zadatke izvršavaju na terenu i za njih ispunjavaju sve potrebne uvjete - Niko Dujmović kao tehnolog rasadničke proizvodnje u Radna jedinica Rasadnici Zagreb, UŠP Zagreb, a Josip Jurić kao pomoćnik taksatora (izmjera stabala u šumi) u Odjel za uređivanje šuma UŠP Zagreb."

Pročitajte više