"Hrvatski Ahmadinedžad" Vukojević prijavljen Državnom odvjetništvu

PET DANA nakon skandalozne izjave bivšeg suca i saborskog zastupnika Vice Vukojevića kako su logorom Jasenovac upravljali su Židovi, a da je država (NDH op.a) davala stražu, još uvijek se ne smiruju strasti, a da je tome zaista tako potvrđuje i najava židovske organizacije Bet Israel koja je osim što je najoštrije osudila izjave Vukojevića najavila i prijavu Državnom odvjetništvu.

Svugdje bi ga osudili

Ivo Goldstein, predsjednik Bet Israela tvrdi kako je u Vukojevićevom slučaju riječ o negiranju holokausta i antisemitizmu koje bi bile osuđene u svakom demokratskom društvu.

"Žalostan sam što na Vukojevićevu monstruoznu laž dosad nije reagiralo Državno odvjetništvo", rekao je Goldstein. Zanimljivo je kako se oglasio i sam Vukojević koji je jučer osjetio potrebu opovrgnuti da je ikada rekao ono o čemu Hrvatska bruji već pet dana. U posebnom priopćenju kojeg potpisuje Vukojević stoji kako tvrdnju da su logorom Jasenovac upravljali Židovi "nikada nije izjavio niti ikada tako mislio".

Rekao u punoj prostoriji pred novinarima

"Uvijek sam smatrao da osnovnu krivicu za događaje u logoru snose oni koji su ga osnovali i njime upravljali, a onda i jedan dio logoraša koji je prihvatio sudjelovanje u tzv. unutarnjoj upravi, odnosno kolaboraciju s ustaškom upravom te zlostavljao i ubijao supatnike u logoru", stoji u priopćenju. No otegotna okolnost za Vukojevića svakako je ta kako je sporne tvrdnje izrekao na konferenciji za novinare Počasnog bleiburškog voda koja je bila puna novinara.

M.M.
Foto: Goran Mehkek (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.