Hrvatski pomorac zbog šverca kokaina u Južnoafričkoj Republici dobio sedam godina zatvora

HRVATSKI pomorac Branimir Orač, u čijoj je brodskoj kabini krajem siječnja ove godine pronađena rekordna količina kokaina, u Južnoafričkoj Republici je osuđen na sedam godina zatvora.

Priznao krivnju: "Vidio sam šansu za dobru zaradu"

Orač je priznao krivnju za šverc kokaina. U svom je iskazu naveo kako mu je u listopadu prošle godine, dok je brod bio u luci u Buenos Airesu, prišlo nekoliko članova posade, među kojima i Dragan Vujović, te su mu ponudili da šverca kokain u Europu. Ponudu je, kaže, prihvatio jer je u njoj vidio šansu za dobru zaradu.

Kako prenosi IOL News, Orač je naveo kako je u dogovoru s nadređenima kokain upakirao u vodonepropusne ruksake. Trebao ih je izbaciti u more na području Gibraltara, gdje su torbe trebali pokupiti njemu nepoznati krijumčari. Orač je dobio kaznu od ukupno 12 godina, od čega sedam godina iza rešetaka i još pet uvjetno.

"Kao da se spremao na uspon na Kilimandžaro"

Podsjetimo, Orač, inače pomorac iz Novog Vinodolskog, uhićen je nakon što su u njegovoj kabini na brodu "Senator", u južnoafričkoj luci Durban pronađene putne torbe i koferi sa ukupno 230 kilograma kokaina. Nakon zaplijene je Johan Booysen, šef jedinice za borbu protiv organiziranog kriminala, rekao kako je to jedna od najvećih zapljena u povijesti te zemlje i kako je u Oračevoj kabini bilo "toliko ruksaka da je izgledalo kao da se sprema na uspon na Kilimandžaro".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.