Hrvatski veleposlanik: Nisam bio na slavlju na kojem je odlikovan zločinac

NAKON skandala koji je izbio nakon što je hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini nazočio proslavi tzv. dana Republike Srpske, na kojem je odlikovan i srpski ratni zločinac osuđen u Hrvatskoj, iz vlade su ipak konkretno reagirali.

>> Predstavnik vlade bio na odlikovanju srpskog zločinca, Krstičević: To je sramota

>> I veleposlanik Hrvatske bio na proslavi na kojoj je odlikovan srpski zločinac

Kako prenosi novinar televizije N1 Hrvoje Krešić, izvori iz hrvatske vlade otkrili su da je premijer Andrej Plenković zatražio od ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić da pozove veleposlanika Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivana Del Vechija natrag u Zagreb.

Del Vechio: Nisam bio na svečanoj akademiji

Vlada nije znala da će hrvatski veleposlanik biti na proslavi "dana Republike Srpske", rekao je ministar uprave Lovro Kuščević za N1. 

Oglasio se i veleposlanik Ivan Del Vechio, koji je rekao da je u povodu obilježavanja neustavnog dana Republike Srpske bio u Banjoj Luci, ali da nije bio na defileu i svečanoj akademiji. 

"Mogu samo reći da nisam bio na defileu i svečanoj akademiji", rekao je za Klix.ba. Detaljnije nije htio govoriti već je poručio da će razloge svog boravka u Banjoj Luci objasniti naknadno.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.