Hrvoju Ninčeviću ponovno deset godina zatvora za ubojstvo redara u klubu Shakespeare

HRVOJE NINČEVIĆ osuđen je na Županijskom sudu u Šibeniku nepravomoćno na 10 godina zatvora zbog ubojstva Romana Bakovića, redara splitske diskoteke Shakespeare, i ranjavanja gosta Marija Barića, u koje je u ljeto 2002. godine ispalio tri hica iz pištolja.  

Treća nepravomoćna presuda u osam godina suđenja

Ninčević je početkom 2008. godine osuđen na istu kaznu, no Vrhovni sud je vratio slučaj na ponovno suđenje. Prvi je, inače, Ninčeviću u Splitu (pre)sudio Slavko Lozina, koji mu je 2003. godine nepravomoćno dao šest i pol godina zatvora za prekoračenje nužne obrane. 

Ninčević se, naime, branio da je pucao u strahu od korpulentnog Bakovića, koji je, inače, koju godinu prije ranjavanja pao sa 131 gramom heroina nabavljenim u Dugopolju od Joška Marasovića Fanfija. Pogođen u prsa i trbuh, Baković je umro u bolnici od sepse desetak dana kasnije. Motivi ubojstva nikada nisu razjašnjeni.

Sudac Igor Ninić udaljio je prije objave optuženikova oca iz sudnice jer je počeo vikati nakon što je sud odbio izvesti još neke dokaze koje je obrana predlagala. Ninčević će pravomoćnost presude čekati na slobodi, jer je već proveo maksimalnih tri i pol godine u pritvoru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.